"Fenerbahçe rakibimiz de Beşiktaş değil mi?"

Galatasaray'ın duayenleri ne olursa olsun Beşiktaş derbisinin kazanılmasını istiyor.

"Fenerbahçe rakibimiz de Beşiktaş değil mi?"

Cim-Bom’un eski başkanlarından Alp Yalman, “Galatasaray çıktığı her maçı kazanmalı” derken, Faruk Süren ise gollü bir beraberlik beklediğini dile getirdi. Eski yönetici Doğan Hasol ise Türkiye’nin her alanda barışa ihtiyacı olduğunu dile getirdi.

Galatasaray-Beşiktaş derbisi öncesinde, kimin kazanacağından çok, alınacak sonucun kime yarar sağlayacağı konuşuluyor. Cim-Bom fanatikleri, Fenerbahçe’nin şampiyon olup dördüncü yıldızı takmaması için gerekirse derbiden yenik ayrılmaya bile razı...

Bunun adı, futbol literatürüne başka sözlerle değerlendirilse de, acaba sarı-kırmızılıların duayenleri ve eski başkanları bu duruma ne dediler?

ALP YALMAN: Gönlüm tabii ki Galatasaray’ın kazanmasından yana... Galatasaray çıktığı bütün maçları kazanmalı. Başka bir şey beklemez Galatasaraylı...

FARUK SÜREN: Derbiye yakışır şekilde oynamalarını isterim. Tansiyonu yüksek bir maç olacak. Beşiktaş’ı şampiyonluk yolunda ilgilendiren bir maç. Biz ise beşincilik için mücadele ediyoruz. Gollü bir beraberlik bekliyorum.

DOĞAN HASOL: Beklentimiz her zaman Galatasaray’ın kazanmasını isteriz. Şunun öğrenilmesi lazım. Bu bir spor... Türkiye’nin her alanda barışa ihtiyacı var. Fenerbahçe rakibimiz de, Beşiktaş değil mi?

AHMET ÖZDOĞAN: Konu Galatasaray ise her zaman her yerde yenmek için çıkar. Onun dışındaki bütün şeyler başarısızlıktır.

HAYRETTİN KOZAK: Ben maçı ortada görüyorum. Galatasaray normal futbolu oynar yenebilirse yener, yenemezse yenemez. Zaten şampiyonlukta iddiası yok. Yenilirse de dünyanın sonu değil. Galatasaray hiçbir zaman ayak oyunlarına girmez. Her ikisi de büyük. Galatasaray’ın kendisinin iddialı olmadığı bir derbide taraf tutmasını düşünmek söz konusu olamaz.

SAMİ ÇÖLGEÇEN: Fanatik Galatasaray taraftarları Galatasaray’ın yenilmesini isteyebilir. Ama aklı başında Galatasaraylılar her çıktığı maçı kazanmasını ister.

Skorer