FETÖ'nün himmet paravanı!

15 Temmuz askeri darbe girişimi sonrası polis FETÖ/PDY ile ilişkili kurum ve kuruluşlara başlattığı incelemede, TUSKON'a bağlı 117 şirketin kestiği yüksek faturalarla himmet paralarını aklamaya çalıştıklarını tespit etti

FETÖ'nün himmet paravanı!

FETÖ, 15 Temmuz askeri darbe girişimi sonrası polis, FETÖ/PDY ile bağlantılı tüm kurum ve kuruluşları incelemeye aldı. İstanbul Emniyeti de, kanun hükmünde kararname ile kapatılan ve Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu’na (TUSKON) bağlı tüm şirketlerin yönetim kurullarını, faaliyetlerini ve hesap hareketlerini araştırmaya başladı. İncelemede 117 şirket dikkat çekti. Farklı sektörlerde hizmet veren ancak büyük kısmı eğitim alanında faaliyet gösteren şirketlerin kestikleri yüksek tutarlı faturaların karşılığı olmadığı belirlendi.

Polis, yaptığı araştırmada şirketlerin, toplanan himmet paralarını yasal hale getirmek için fatura düzenlenerek şirket faaliyeti gibi göstermek amacıyla kurulduğunu ortaya çıkardı. Şimdiye kadar paravan şirketlerde 60 milyon dolarlık para hareketi saptandı. Bu tespitler üzerine Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) da şirketler üzerinde inceleme başlattı. Sahiplerinin büyük çoğunluğunun firari olduğu şirketlerin herhangi bir sektörel faaliyetleri olmadığı için kapatılacağı öğrenildi.