Finansbank (FINBN) hisselerinde ne oluyor?

Borsa endeksi yerinde sayarken Finansbank (FINBN) hisseleri uçuşa geçti

Finansbank (FINBN) hisselerinde ne oluyor?
PARALİMANI.COM/ÖZEL HABER

Borsa İstanbul'da bugünkü seansın sürpriz hisselerinden biri Finansbank (FINBN) hisse senetleri oldu. BIST-100 endeksi yerinde sayarken, Mali Sektör Endeksi ise hafif geri çekilme yaşarken Finansbank hisse senetlerinin yüzde 10'lara yaklaşan değer artışı, yatırımcı cephesinde kafalarda "Finansbank hisselerinde neler dönüyor" sorusunun oluşmasına neden oldu.

"FİNANSBANK SATILIYOR" HİKAYESİ BOŞ ÇIKTI
Bankanın hakim hissedarı NBG'nin Finansbank'taki hisselerinin bir bölümü veya tamamını satabileceğine yönelik iddiaların dolaşmaya başladığı bu hafta, bu beklenti de 16 Nisan'da boşa çıktı.
Çünkü Finansbank'ın satılacağına ilişkin iddiaların kaynağı, Banking News isimli bir internet sitesinde çıkan haberdi. Habere göre Finansbank'ın ana hissedarı Yunan NBG, 15 Nisan'a kadar Yunan Merkez Bankası'na bir plan sunacak ve 2 milyar 183 milyon Euro'ya ulaşan sermaye açığını nasıl kapatacağını bu planda açıklayacaktı.
Banking News'ün haberine göre bu planda NBG'nin Finansbank'ın yüzde 49 hissesini satacağı yönünde bir maddenin de olabileceği yönündeydi. Hatta yüzde 49 hisse için 1.7 milyar Euro ile 2 milyar Euro arasındaki bir satış rakamı konuşulmaya başlanmıştı bile.

Bu beklenti Finansbank (FINBN) hisse senetlerindeki ilgiyi yaklaşık 2 gün canlı tuttu. Çünkü 15 Nisan olarak verilen toplantı tarihi 16 Nisan'a ertelenmişti. 16 Nisan'da ise bütün beklentiler boşa çıktı ve NBG, sermaye açığını sermaye artırımıyla karşılayacağını belirten planı Yunan Merkez Bankası'na sundu. Yani planın içerisinde Finansbank (FINBN) hisse senetlerinin satılacağına yönelik hiçbir ayrıntı yer almıyordu.
Dolayısıyla satış hikayesi tamamen boş çıktı.

FİNANSBANK (FINBN) HİSSELERİNDE YAŞANAN HAREKETİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ!

FİNANSBANK HİSSELERİNDE HACİMLİ YÜKSELİŞİN SEBEBİ NE?
Buna karşılık Finansbank hisse senetlerindeki hareketlilik bu haberden sonra da durulmadı.
Bugün yüzde 8'in üzerinde değer kazanan Finansbank (FINBN) hisse senetleri, günün en çok değer kazanan hisseleri arasında yer alıyor. Üstelik dahil olduğu bankacılık sektörü endeksi değer kaybederken.
Günlerdir az az yaşanan yükselişler sırasında işlem hacminin neredeyse dip seviyelerde olması hareketin gerçekliği konusunda şüphe uyandırıyordu. Bugün ise sert yükselişe Finansbank hisselerindeki işlem hacmi de eşlik etti.

AMAN DİKKAT! 28 ŞUBAT-3 MART HAREKETİNİ UNUTMAYIN
Şimdi kritik soru şu: Finansbank hisselerinde yeni bir hikaye için hazırlık mı yapılıyor? Uzmanlar ise 28 Şubat-3 Mart arasında aynı tahtada gerçekleşen benzer hacimli yükselişleri ve ardından Finansbank (FINBN) hisselerinde yaşanan hızlı düşüşü hatırlatarak yatırımcıları dikkatli olmaları konusunda uyarıyor.