Fiyat düşürebilir!

Trafik sigortasında tartışmalar sürerken, yapılan 'günlük tarife' düzenlemesi, yeni poliçe uygulamasıyla birlikte fiyatları düşürücü etki yapabilir.

Fiyat düşürebilir!

Zorunlu trafik sigortasında yüksek fiyatlar hala yeterince düşmedi. Son olarak Hazine, 23 Eylül'de yayımladığı düzenlemeyle poliçe yenilemede kolaylığa gitti. Buna göre zorunlu trafik sigortası yaptıracak kişi, mevcutta bir sigorta poliçesine sahipken, yeni bir fiyat, sigorta teklifi alabilecek. Uygun bulması durumunda da sigortasını taşıyıp zararını törpüleyebilecek. Ancak bu düzenlemedeki tarih kısıtlamasına dikkat etmek gerekiyor. Söz konusu uygulama, daha önce yürürlüğe giren 'günlük tarife' ile birlikte düşünüldüğünde fiyat indirimi konusunda olumlu sonuçlar verebilir.
Konuyla ilgili görüşlerine başvurduğumuz Anadolu Sigorta Genel Müdürü Musa Ülken, geçmişte yaşanan yüksek zararlar nedeniyle prim tutarlarının yükseldiğini bunun üzerine de Hazine Müsteşarlığı öncülüğünde yürütülen çalışmalarda, sektör olarak duruma çözüm arandığını ve yeni mevzuatla çeşitli düzenlemelere gidildiğini ifade etti.

'Rekabetçi ortam yaratılacak'

Ülken, "Bunlardan biri de zorunlu trafik sigortası tarifelerinin günlük olarak değiştirilebilmesine imkân tanınması oldu. Yeni düzenlemeyle, sigorta şirketleri daha önce bir ay olan tarife tespit süresine tâbi olmayacağından, mevzuat değişikliklerine ve piyasadaki gelişmelere daha hızlı tepki gösterebileceğinden daha da rekabetçi bir ortam yaratılacaktır" dedi.

Şirketlerin trafik primlerini belirlerken, sigortalı kişinin özellikleri, aracın nitelikleri ve hasar geçmişi ile ilgili birçok parametreden faydalandığını belirten Musa Ülken, "Son gerçekleştirdiğimiz değişikliklerle geçmiş dönem sonuçları ve beklenen iyileşmeler de dikkate alınarak bu parametrelerde yüzde 15'e varan indirimleri uygulama fırsatı bulduk" açıklamasını yaptı.

Kaynak:Dünya