Galatasaray'ın UEFA'ya teklifi! Risk...

UEFA’nın, Mayıs 2016 tarihinde 10 milyon Euro’nun altına inmesini istediği Sportif A.Ş. zararını, Özbek, Divan Kurulu’nda 7.5 milyon Euro’ya kadar düşüreceklerini açıklamıştı. Yönetim şimdi UEFA'ya başka bir teklifle gidecek.

Galatasaray'ın UEFA'ya teklifi! Risk...

Başkan Dursun Özbek, Divan'da yaptığı konuşmada, "UEFA'dan 1 yıl ceza aldık" dedikten sonra dilinin sürçtüğünü ifade etmişti. Sarı-kırmızılı bir yönetici ise, Avrupa kupalarından 1 yıl men cezası almalarının kesin olduğunu açıkladı. G.Saray yöneticisi, UEFA ile 23 Şubat'ta yapılacak toplantıda Finansal Fair Play kurallarına uyulmadığı gerekçesiyle istenen '1+1 yıl Avrupa kupalarından men' yasağının, +1 yıl için olanını kaldırmaya çalışacaklarını kaydetti.

Bir yıldız daha satılabilir!

Fotomaç'ın haberine göre; Başkan Dursun Özbek'in 1 yıllık cezanın da ertelenmesini isteyeceği ancak bunun UEFA tarafından kabul edilmesinin çok zor olduğu öğrenildi. Yönetimin, Burak Yılmaz'ın ardından bir oyuncuyu daha Çin'e satabileceği de kulislerde konuşuluyor. Bu oyuncu için en güçlü adayın Lukas Podolski olduğu belirtiliyor. Sarı-kırmızılı yönetim, bu durumda UEFA'nın karşısına eli daha güçlü çıkacak. Bu arada kesin olduğu belirtilen 1 yıl cezanın kalkması için Galatasaray'ın bu yıl Avrupa kupalarına katılma hakkını elde etmesi şart. Aksi takdirde bu ceza sonraki sezona kalacak.

10 milyon Euro'ya indirecek

UEFA, mayıs ayına kadar G.Saray'a süre tanımıştı. Başkan Dursun Özbek, bu tarihe kadar zararı 10 milyon euro'ya indirerek, cezanın en azından +1'lik kısmının yürürlüğe sokulmaması için çaba harcıyor. Özbek, yönetimin iyi niyetli çabalarını da delil olarak sunacak.

Galatasaray'ın UEFA'ya teklifi! 'Şartları yerine getiremezsek 0+2...'

Hürriyet'te yer alan habere göre ise ; UEFA’nın, Mayıs 2016 tarihinde 10 milyon Euro’nun altına inmesini istediği Sportif A.Ş. zararını, Özbek, Divan Kurulu’nda 7.5 milyon Euro’ya kadar düşüreceklerini açıklamıştı. Bu konuda tüm argümanları UEFA’ya sunacak olan Galatasaray, 2 yıl üst üste zarar rakamını 10 milyon Euro’nun altına düşüreceği garantisini verecek. Ve işte bu noktada G.Saray, UEFA’ya ‘şartlı ceza erteleme’ talebinde bulunacak.

DAHA AĞIR BİR CEZAYA RAZI OLACAKLAR

Bu yaptırım da önemli bir şarta bağlanarak, ‘1+1’ yıl olarak öngörülen men cezasının ‘0+2’ olarak belirlenmesini isteyecek.

Galatasaray, UEFA’ya Mayıs 2016 ve 2017’de zarar rakamının 10 milyon Euro’nun altına ineceğini taahhüt edip “Eğer 2 yıl üstüste bu kriteri sağlarsak, cezamızı kaldırın. Yükümlülüğe uyamaz ve zararımızı bu rakamın altına indiremezsek bize iki yıl ceza verin” diyerek yaptırımın 0+2 olarak belirlenmesini talep edecek.

Yani, Galatasaray mali tablosunun iyiye gittiğinin altını çizip ceza erteleme talebinde bulunurken, şartlar yerine gelmezse daha ağırına razı olduğunu belirtecek.