Gişeler ASELSAN'a emanet

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün gişeleri ASELSAN'a emanet

Gişeler ASELSAN'a emanet

Kuzey Marmara Otoyolu ve Avrupa’yı Anadolu’ya bağlayan 3. boğaz köprüsü olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün ücret toplama sistemi ASELSAN tarafından tesis edildi. 16,4 milyon dolara kurulan Serbest Akış Ücret Toplama Sistemi, araçlardan otoyol üzerinde seyir halindeyken ücret toplamayı mümkün kılıyor ve bu alanda dünyadaki en ileri teknolojiyi temsil ediyor.

Kuzey Marmara Otoyolu ve Avrupa'yı Anadolu'ya bağlayan 3. boğaz köprüsü olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün ücret toplamasistemi ASELSAN tarafından kuruldu. 16,4 milyon dolara kurulan Serbest Akış Ücret Toplama Sistemi, araçlardan otoyol üzerinde seyir halindeyken ücret toplamayı mümkün kılıyor ve bu alanda dünyadaki en ileri teknolojiyi temsil ediyor.

Otoyol ve köprünün ücret toplama sisteminin sözleşmesi, 9 Aralık 2015'te ICA İçtaş Astaldi Ortaklığı ile imzalandı.
Proje kapsamında, 9 noktaya 100 gişeden oluşan ücret toplama sistemi, ayrıca 8 noktaya "serbest akış" ücret toplama sistemi kuruldu. Projenin toplam tutarı 16,4 milyon doları buldu.

Projedeki tüm ücret toplama gişeleri, OGS, HGS, nakit ve kredi kartı ödemelerini kabul ediyor. OGSveHGSteknolojileriilebirlikteaynıandanakitvekredikartıödemelerinide destekleyen özgün tasarım, ASELSAN tarafından özellikle Türkiye'deki özel otoyol işletmeleri için geliştirildi.
Serbest Akış Ücret Toplama Sistemi, araçlardan otoyol üzerinde seyir halindeyken ücret toplamayı mümkün kılıyor ve bu alanda dünyadaki en ileri teknolojiyi temsil ediyor. ASELSAN Serbest Akış Ücret Toplama Sistemi, ayrıca OGS ve HGS ücret toplama işlevlerini entegre ederek önemli bir ihtiyacı karşılıyor. Sistem, trafik serbest akış halindeyken ücret toplamaya imkan sağlıyor.

Türkiye'de şu ana kadar 3 noktaya kurulan serbest akış sistemleri, Kuzey Marmara Otoyolu Ücret Toplama Sistemi projesiyle birlikte daha da yaygınlaştırılıyor.

Proje, ASELSAN tarafından tesis edilmekte olan Gebze-Orhangazi-İzmir ve Avrasya Tüneli ücret toplama projeleriyle birlikte, "yap-işlet-devret" yöntemi ile inşa edilecek yeni otoyollarda şirkete önemli açılım sağlıyor.
Son dönemde yoğunlaşan otoyol ve köprü projeleriyle birlikte ücret toplama sistemleri, ASELSAN'ın geçen yıl en yoğun faaliyet gösterilen alanların başında geldi.

ASELSAN, trafik ve otomasyon sistemleri alanında Ücret Toplama Sistemleri, Trafik Yönetim Sistemleri ve Otomasyon Sistemlerine yönelik çalışmalar yürütüyor. Ücret Toplama Sistemleri kapsamında, otoyol ve feribot araç geçişlerinin ücretlendirmesine yönelik olarak nakit, kartlı, otomatik, karma ve çok şeritli serbest geçiş ücret toplama sistemlerini müşteri gereksinimlerine uygun olarak geliştiriyor.