Google Alphabet'e geçiş sürecini tamamladı

İnternet devi Google, Alphabet'e geçiş sürecini tamamladı; buna ek olarak tüm alfabenin harflerinin bulunduğu abcdefghijklmnopqrstuvwxyz.com alan adını da satın aldı

Google Alphabet'e geçiş sürecini tamamladı

Google için bir devir sona erdi. Yıllardır sağladığı farklı hizmetlerle dijital dünyanın en önemli aktörlerinden olan Google, yeni bir yapıya ve isme 2 Ekim mesai bitiminde kavuştu.

Google, bundan böyle Alphabet'in altında faaliyet gösteren şirketlerden biri haline gelmiş durumda. Bugüne dek Google altında faaliyet gösteren bilimsel çalışmalar kolu ya da Google Glass'ı üreten bölüm de, Google gibi, Alphabet'e bağlı diğer şirketleri oluşturacak. Kısacası Alphabet'i, büyük bir holdinge benzetmek mümkün.

Google Alphabet'e geçiş sürecini tamamladı - Resim: 1

Alphabet'in internet sitesi de oldukça ilginç bir adrese sahip: abc.xyz... Larry Page, bu adresten bağlantı verdiği açıklamasında, büyüyen Google'ı ve çalışmalarını doğru şekilde yönetebilmek için böyle bir yola baş vurduklarını söylüyor.

YENİ BİR ALAN ADI: abcdefghijklmnopqrstuvwxyz

abc.xyz alan adıyla yetinmeyen Google, BMW'den de alphabet.com adresini alamayınca çareyi tüm alfabenin göründüğü abcdefghijklmnopqrstuvwxyz.com alan adını almakta buldu. 2 bin 717 dolarlık değeri bulunan site için Alphabet temsilcileri şu sözleri kaydetti: ‘abc.xyz’de birkaç harfin eksik olduğunu farkettik, sadece bu eksikliği gidermek istedik.’ Siteye şu an tıklamanıza gerek yok; zira herhangi bir içerik olmadığından sayfa yüklenemiyor.