Google CEO'sundan şok öngörü

Google CEO’su Eric Schmidt, gelecekte internetin hayatımızın her alanında yaygınlaşacağı ve bunun sonucu olarak da etkili bir şekilde arka plandaki varlığının yok olacağı öngörüsünde bulundu

Google CEO'sundan şok öngörü

İsviçre’nin Davos kasabasında düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu’nda konuşan Schmidt, “Gelecekte o kadar çok sensör ve cihaz olacak ki artık onların farkına bile varmayacağız. Varlığımızın bir parçası haline gelecekler. Örneğin, bir odaya girdiğinizde bu odadaki her şeyle etkileşim halinde olabileceksiniz” dedi.

Schmidt, her teknoloji işinin ekonominin başka alanlarında beş-altı iş olanağı yaratılmasını sağladığına da değinerek, “Teknolojinin çalışma alanlarını yok ettiğiyle ilgili tartışmalar yüzyılllardır var. bugün farklı olan değişimin hızı. Traktör geldiğinde çiftçilerin işlerini kaybetmesiyle aynı şey. Fakat bu alanda bulunacak küresel çözüm herkes için daha fazla eşitlik getirir” dedi.
Kuzey Kore gezisinden yeni döndüğünden de bahseden Schmidt, teknolojinin, vatandaşların dışarıyla ilgili daha fazla bilgi talep etmesi nedeniyle despotik tarzdaki hükümetleri açılmaya zorladığını vurguladı.