Google koyunları Street View için kullanıyor

Google, sürücüsüz otomobillerinin ulaşamadığı Faroe Adaları'nda koyunları kullanıyor

Google koyunları Street View için kullanıyor
Google'dan çılgın koyun sürücüler. Sürücüsüz otomobil giremiyorsa, Google onlarla Street View yapıyor.
Danimarka'ya bağlı özerk bir yerel yönetime sahip, Google Street View araçlarının henüz ulaşmadığı Kuzey Atlantik Okyanusu'nda yer alan Faroe Adaları'nda koyunların üzerine sabitlenen kameralar ile Faroe Adaları'nın görüntüleri yayınlanıyor.
Google'ın arama motoru Google Street View'un adalarına ulaşamamasından yorulan Faroe Adaları'nda doğup büyüyen Durita Dahl Andreassen çareyi adada serbestçe dolaşan koyunların üzerine 360 derecelik kameralar sabitleyerek buldu.
‘‘Başka ülkelerde yaşayan arkadaşlarıma güzel,yeşil ve başkalarına büyük oranda yabancı olan ülkemi tanıtamamak bana garip geldi.Eğer Google Street View, Faroe Adaları'na gelmeyi düşünmüyorsa, ben Faroe Adaları'nı başka yollarla gösteririm'' diye düşünen Durita Dahl Andreassen güneş pilleriyle çalışan 360 derecelik kamera ve mobil telefondan oluşan düzenekleri beş koyunun üzerine sabitledi.
Adını da koyunlardan alan adada, serbest dolaşan koyunların üzerine sabitli kameralar cep telefonu yardımıyla çektikleri fotoğrafları GPS koordinatları ile Durita'ya gönderiyor. Durita'da gelen fotoğrafları Google Street View uygulamasına yükleyerek Faroe Adaları'nın güzelliklerini dünya ile paylaşıyor.
Faroe Adaları'nda yaklaşık 50 bin kişi yaşarken adada bulunan koyun sayısı ise 80 bin.

Google'ın Street View Koyunları