Hazine'ye iki yeni aday

Hazine Müsteşarı İbrahim Çanakcı'nın IMF İcra Direktörlüğü'ne atanmasının ardından Çanakcı'nın yerine gelecek isim belirleme süreci hızlandı

Hazine'ye iki yeni aday

Başbakan Tayyip Erdoğan´ın Köşk´e çıkmasıyla birlikte ekonomide de yeni bir dönem başlıyor. Sabah gazetesinin haberine göre, yeni hükümet, kartları yeniden kararken, ilk kritik atama Hazine Müsteşarlığı´na yapılacak. IMF İcra Direktörlüğü görevine atanan İbrahim Çanakcı´nın yerine gelecek isim konusunda çalışmalar hız kazandı, adaylarla ilk görüşmeler yapıldı. Hazine Müsteşar Yardımcıları Burhanettin Aktaş ile Cavit Dağdaş´ın isimleri ön plana çıktı.

ANKARA´DAN DÜN AYRILDI

Çanakcı, Washington´daki yeni görevine hazırlık için dün Ankara´dan ayrıldı. IMF görevi resmi olarak 1 Kasım 2014´te başlayacak olan Çanakcı, 2 ay yeni görevine hazırlık için ders çalışacak. Çanakcı, yakın çevresine, ABD´ye adapte olmak için erken gitmeyi tercin ettiğini belirtirken, yerine gelecek isim konusunda ise "Sayın Başbakan kimi takdir ederse o gelir" dediği öğrenildi.

ERDOĞAN ONAYLAYACAK

Hazine Müsteşarı, üçlü kararnameyle atanıyor. Yani atama için Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı, Başbakan ve Cumhurbaşkanı´nın imzası gerekiyor. Atama kararı Resmi Gazete´de yayımlanarak yürürlüğe giriyor. 27 Ağustos´ta yapılacak AK Parti Kongresi´nin hemen ardından Kabine´nin oluşması ile birlikte nihai karar verilerek, birkaç gün içinde görevlendirme yapılacak. Yeni müsteşar, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan´ın imzası ile göreve başlayacak. Hazine´deki işleri yeni Müsteşar atanıncaya kadar Müsteşar Yardımcısı Burhanettin Aktaş yürütecek.