Hisselerini uçuracak

Turkcell Yönetim Kurulu, kendi hisselerinin %10'a kadar olan kısmının satın almasına yönelik değerlendirmelerin yapılmasına karar verdi.

Hisselerini uçuracak

Turkcell, hisse geri alımı ve buna yönelik borçlanma alternatiflerinin değerlendirildiğini açıkladı.
Turkcell Yönetim Kurulu, kendi hisselerinin %10'a kadar olan kısmının satın almasına yönelik değerlendirmelerin yapılmasına karar verdi.

Turkcell'den konu ile ilgili KAP'a yapılan açıklamada şu bilgiler verildi: "Dünyadaki ekonomik türbülansın ve Türkiye sermaye piyasalarına olası yansımalarının Turkcell'in hisse değeri üzerinde oluşturabileceği potansiyel yakın ve ciddi bir kayıptan kaçınmak amacıyla Şirketimiz Yönetim Kurulu, Türk Ticaret Kanunu 379. Madde ve devamı, Sermaye Piyasası Kanunu 22. Maddesi ve SPK'nın Geri Alınan Paylar Tebliği (II-22.1) çerçevesinde Şirketimizin kendi hisselerinin %10'a kadar olan kısmını satın almasına yönelik değerlendirmelerin yapılmasına karar vermiştir."

BORÇLANMA İÇİN YÖNETİME YETKİ VERDİ
Turkcell, 3 milyar ABD Dolarına kadar kredi ve borçlanma aracı ihracı dahil borçlanma alternatiflerini değerlendirmek üzere yönetime yetki verdi.

Turkcell'den konu ile ilgili KAP'a yapılan açıklamada şu bilgiler verildi: "Turkcell Yönetim Kurulu, 25 Ağustos 2015'te gerçekleştirdiği toplantıda, Şirketimizin ve Grup Şirketlerimizin refinansman ihtiyacı, altyapı yatırımları ve oluşabilecek yatırım fırsatlarının finansmanında kullanılmak üzere 3 milyar ABD Dolarına kadar kredi ve borçlanma aracı ihracı dahil borçlanma alternatiflerini değerlendirmek üzere yönetime yetki verilmesine karar vermiştir."