Hükümetten Merkez Bankası'na tam destek!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, fiyat istikrarının sağlanması konusunda hükümetin Merkez Bankasına desteğinin artarak devam ettiğini söyledi

Hükümetten Merkez Bankası'na tam destek!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci twitter üzerinden yaptığı açıklamada, "Yakın dönemde enflasyondaki yükselişin ve oynaklığın en önemli belirleyicilerinden birisi gıda enflasyonu olmuştur. Enflasyonda artışa neden olan gıda fiyatlarının düşürücü etkisinin ön plana çıkması için, istikrarlı bir seyir izlemesi önceliklerimizdendir." dedi.

Gıda Komitesi tarafından geliştirilen somut tedbirlerin hayata geçirilmekte olduğunu belirten Zeybekci, "Önümüzdeki aylarda gıda enflasyonunda istikrarsızlığa yol açan ürünlerde tedbirlerin etkileri daha net görülmeye başlanacaktır. Gıda enflasyonunun hedef enflasyon seviyesine daha da yaklaşacağını göreceğiz. TÜFE hesaplanırken “Gıda ve Alkolsüz İçecekler” grubu için kullanılan ağırlık oranının ülkemizle benzer kişi başı GSYİH oranına sahip ülkelerin kullandığı oranlarla uyumlu hale getirilmesi gerektiğini düşünüyoruz." şeklinde görüş belirtti.