İntibakta iki viraj

2000 yılı ve sonrasında emekli olanlara intibak için 2 ayrı davada sona yaklaşıldı. Davalardan biri 29 Haziran'da, diğeri 2 Temmuz'da görülecek. Çıkacak intibak kararı, 355 liraya varan zam getirecek

İntibakta iki viraj

Milyonlarca emekli bu tarihleri bekliyor. 2000 yılı ve sonrasında emekli olanlara intibak için açılan 2 ayrı davada da sona yaklaşıldı. Davalardan biri 29 Haziran'da, diğeri ise 2 Temmuz'da görülecek. Mahkemelerden çıkacak intibak kararı, milyonlarca kişiye 50 ila 355 lira arasında değişen zam yolunu açacak.

YENİ BİLİRKİŞİ TALEBİ

İşçi, memur ve Bağ-Kur Emeklileri Derneği (İMBED) Başkanı Hamdi Öz tarafından açılan intibak davasına dün devam edildi. Ankara 8'inci İş Mahkemesi'nde görülen davanın dün görülen 7'nci duruşmasında davacı Hamdi Öz, bilirkişinin taraf gibi rapor hazırladığını söyleyerek, yeni bir bilirkişi talebinde bulundu. Karar aşamasındaki dava, 29 Haziran'a ertelendi. Bir diğer intibak davasına da 2 Temmuz'da devam edilecek. Türkiye Emekliler Derneği tarafından Ankara 3'üncü İş Mahkemesi'nde görülen davanın son duruşması, 17 Mart tarihinde görüldü. Bilirkişi, mahkemeye, intibakların 2000 sonrasında emekli olanlara uygulanmamasının Anayasa'nın eşitlik ilkesine aykırı olduğu yönünde rapor verdi. Bilirkişi raporu doğrultusunda mahkemeden intibak kararı çıkmasına adeta kesin gözüyle bakılıyor. Daha sonra da yasal düzenleme yapılacak.

EŞİT MAAŞ ÇAĞRISI

Emekliler, yetkililere de şöyle sesleniyor: "Bizi mahkeme kapılarında koşturmayın. Ayrı ayrı dava açmamıza gerek kalmasın. Mahkemelerden intibak kararı çıkar çıkmaz tüm emeklileri kapsaması için yasal düzenleme yapılsın. Hatta davaların sonucu bile beklenmeden böyle bir düzenleme yapılabilir. Böylece 2000 sonrasına yapılan haksızlık giderilir."

Kaynak:Takvim