İş dünyası seçim sonucundan memnun

İTO, TİM ve MÜSİAD'dan yapılan açıklamalarda, Başbakan Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı seçimini ilk turda kazanmasından duyulan memnuniyet dile getirildi.

İş dünyası seçim sonucundan memnun

Cumhurbaşkanlığı seçiminde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ilk turda galibiyetini ilan etmesine iş dünyasından değerlendirmeler gelmeye başladı. İTO Başkanı İbrahim Çağlar,
- "Seçimlerin ümit ettiğimiz gibi sonuçlanması ve ekonomik istikrarın devam edecek olması çok hayırlı olmuştur" ifadesini kullanırken TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi de, "Başbakanımızın, ülkemize verdiği hizmetlerin Cumhurbaşkanlığı makamında da süreceğine, ülkemizi 2023 hedeflerine taşıyacağına inanıyor, yeni görevinde başarılar diliyoruz" dedi. MÜSİAD Başkanı Nail Olpak'ın değerlendirmesi de: "Milletimiz, ortaya koyduğu kararlı iradeyle, hem kendi tarihinin seyrini değiştirmiş, hem de gelecek nesillere gururla yad edecekleri bir not düşmüştür" şeklinde oldu.

"ARTIK İŞİMİZE BAKACAĞIZ"

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar'ın seçim sonuçlarını değerlendirmesi şöyle:
"Sayın Erdoğan gibi iş dünyasına uluslararası özgüven kazandırmış bir başbakanın, cumhurbaşkanı olarak daha büyük katkıları olacağına eminim. Seçimin ilk turda sonuçlanması da iş dünyamız açısından çok hayırlı olmuştur. Türkiye gündemi böylece yeniden siyasetten ekonomiye dönecek; artık işimize bakacağız. Çünkü Türkiye'nin kaybedecek vakti yok. Türkiye Cumhuriyeti'nin 12'nci cumhurbaşkanı olacak Recep Tayyip Erdoğan'ın aktif bir cumhurbaşkanı olarak da iş dünyasının önünü açmaya devam edeceğine inancımız tamdır."

"ÜLKEMİZİ 2023 HEDEFLERİNE TAŞIYACAK"

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin Köşk seçimleri değerlendirmesi de şu şekilde:

"Sayın Başbakanımızın, Türkiye'nin siyasal olarak büyük dönüşümüne, güçlü küresel bir ekonomik aktör olarak yükselmesine ve uluslararası tacir bir devlet olarak gelişmesine yaptığı liderlik ve ülkemize verdiği hizmetlerin Cumhurbaşkanlığı makamında da süreceğine, ülkemizi 2023 hedeflerine taşıyacağına inanıyor, yeni görevinde başarılar diliyoruz."

"TARİHE NOT DÜŞÜLDÜ"

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Nail Olpak du şu açıklamayı yaptı: ,

"Milletimiz, ortaya koyduğu kararlı iradeyle, hem kendi tarihinin seyrini değiştirmiş, hem de gelecek nesillere gururla yad edecekleri bir not düşmüştür. 12 yıldır, her türlü bedel göze alınarak sürdürülen hak ve özgürlükler mücadelesinin, demokrasi kültürünün ve siyasi kazanımların temeli olmuştur. Bu seyirde önemli bir milat olan cumhurbaşkanlığı seçiminin de, Yeni Türkiye’nin şekillenmesinde büyük ve köklü bir adımdır. Bundan sonra, ülkemizde hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır. Bugün, her konuyu cesaretle ve sistem bazlı tartışacağımız yeni bir dönemin de adımı atılmıştır. MÜSİAD olarak bir süredir sıkça ifade ettiğimiz gibi, ‘kuvvetler kargaşası’ şeklinde yürütülen mevcut parlamenter sisteme alternatif bir sistem, en kısa zamanda, ‘kuvvetler ayrılığı’ prensibi rehberliğinde kamuoyunun gündemine gelmelidir. Seçim sonuçları açıkça ortaya koymuştur ki; halkımız, elde ettiğimiz huzur, güven ve istikrar ortamının devamı yönünde, bir kez daha, net bir tavır göstermiştir. Dileğimiz, Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın, kendisine duyulan bu güveni, Cumhurbaşkanlığı görevi süresince de daha da geniş kitlelere yayarak, kardeşlik ortamını daha da pekiştirmesi ve ülkemizi hedeflerine daha hızlı bir şekilde ulaştırmaya devam etmesidir. Bu duygu ve düşüncelerle, Türkiye Cumhuriyeti’nin 12. Cumhurbaşkanı olarak seçilen Recep Tayyip Erdoğan’ı tebrik eder, kendilerine üstün başarılar dilerim. Bu vesileyle, son 7 yıldır, Cumhurbaşkanımız olarak, hem yurt içinde, hem de yurt dışında, milletimizi layıkıyla temsil eden, başarılı bir şekilde görev süresini tamamlayan 11. Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül'e de şükranlarımızı sunarız. Bu sonucun, ülkemiz, milletimiz ve tüm mazlum milletler için hayırlar ve güzellikler getirmesini Cenab-ı Hak'tan niyaz ederiz."