İş dünyasından Davutoğlu değerlendirmeleri

İş dünyası, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan adaylığına ilişkin açıklamalar yaptı.

İş dünyasından Davutoğlu değerlendirmeleri

İş dünyasından Ahmet Davutoğlu’nun Başbakan adaylığıyla ilgili yorumlar gelmeye başladı.

'BAŞARILI DIŞ POLİTİKA'
İstanbul Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Çağlar, Türkiye'nin başarılı dış politikasının mimarlarından olan Ahmet Davutoğlu'nun Başbakan olarak da büyük hizmetlerde bulunacağına yürekten inandığını bildirdi.

Davutoğlu'nun Başbakanlık ve AK Parti Genel Başkanlığı adaylığını memnuniyetle öğrendiğini belirten Çağlar, şunları kaydetti:"Ülkemizin başarılı dış politikasının mimarlarından olan Davutoğlu'nun Başbakan olarak da büyük hizmetlerde bulunacağına yürekten inanıyorum. Başbakanımızın Cumhurbaşkanı olarak seçilmesi ile birlikte düşündüğümüzde Türkiye'nin, yaşadığı bu değişimden güçlenerek ve daha da gelişerek çıkacağından şüphem yoktur. Sayın Bakanımızın adaylığının ülkemiz için hayırlı olmasını temenni eder, kendisine başarılar dilerim."

'YAKIN ÇALIŞMANIN GAYRETİ İÇİNDE OLACAĞIZ'
Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi de yaptığı yazılı açıklamada Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun AK Parti genel başkanı ve başbakan adaylığıyla ilgili olarak, "Türkiye'nin bir tacir devlet olarak yükselişinde ve ihracatçılarımızın yeni coğrafyalara açılmasında ilham veren büyük bir düşünür ve devlet adamının, ülkemizin güven ve istikrarını koruyacağına inanıyoruz. Türkiye'nin 2023 ihracat stratejisinde belirlenen hedeflere ulaşmada sayın Davutoğlu ile yakın çalışmanın gayreti içinde olacağız” dedi.

Büyükekşi, Dışişleri Bakanlığı görevi süresince çok yakın ve verimli çalıştıkları Davutoğlu'nun, AK Parti yetkili organları tarafından genel başkanlık ve başbakanlığa aday gösterilmesini memnuniyetle karşıladıklarını belirterek, yeni görevinde başarılar diledi.

'BAŞBAKAN OLARAK DA ÜSTÜN PERFORMANS GÖSTERECEKTİR'
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Genel Başkanı Nail Olpak ise "Davutoğlu, inanıyorum ki haftaya gerçekleşecek AK Parti Kongresi'nde genel başkan olarak seçilmesi halinde, Cumhurbaşkanımızın görevlendirmesiyle, başbakan olarak da üstün bir performans gösterecektir" dedi.

Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği Genel Başkanı Hasan Sert de bir açıklama yaptı.

Sert, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'de son 10 yılda siyasi, ekonomik ve kültürel olarak önemli çalışmalara imza atıldığını belirterek, bu çalışmalar neticesinde kazanılan başarılarla ülkenin huzuru ve kalkınmasının hedeflendiğini ve bunlara ulaşıldığını ifade etti.

'EKONOMİ YÖNETİMİNDE DEĞİŞİKLİĞE GİDİLMESİN'
İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Başkanı Hikmet Tanrıverdi, yeni kabine oluşturulurken uyum içinde çalıştıkları ekonomi yönetiminde bir değişikliğe gidilmemesini arzuladıklarını belirterek, "İstikrarın önemini ve sonuçlarını son 10 yılda tüm Türkiye gördü" ifadelerini kullandı.

İHKİB Başkanı Tanrıverdi, Türkiye için yeni bir dönemin başladığını, Davutoğlu'nun Başbakanlığının memlekete hayırlı uğurlu olmasını dilediğini kaydetti.

Yeni kabine oluşturulurken uyum içinde çalıştıkları ekonomi yönetiminde bir değişikliğe gidilmemesini arzuladıklarını aktaran Tanrıverdi, "İstikrarın önemini ve sonuçlarını son 10 yılda tüm Türkiye gördü. Üst üste yaşanan seçimlerden ülke olarak yüzümüzün akıyla çıktık. Türkiye olarak önemli bir sınavı daha başarıyla tamamladık. Şimdi siyasetin çatısı yeniden kurgulanırken, yarından itibaren yeniden ve daha güçlü bir şekilde ekonomiye ve işimize odaklanmalıyız" ifadelerini kullandı.

'ARTIK ÖNCELİĞİMİZ SÖZ DEĞİL, İŞ OLMALI'
Genç Yönetici ve İşadamları Derneği (GYİAD) Başkanı Burcu Akdarı Toprak ise Davutoğlu'nun Başbakanlığının ülkeye hayırlı olmasını dilediklerini bildirdi.

Türkiye ve bölgenin önemli bir değişim ve dönüşüm sürecinden geçtiğini anımsatan Toprak, şunları kaydetti:

"Yaşanan savaş ortamında ülkemizin de içinde bulunduğu coğrafya ateşten çembere dönüşmüş durumda. Komşu ülkelerde siyasal ve ekonomik istikrarsızlık alıp başını giderken, Türkiye'nin seçim sürecini geride bırakmasını önemli ve değerli görüyoruz. Yeni ve güçlü bir Türkiye'nin yaratılması için siyasal tartışmalara artık bir nokta koyup, ekonomiye, üretime ve istihdama odaklanmamız gerekiyor. Artık önceliğimiz söz değil iş olmalı."

'YENİ HÜKÜMET BAŞARILARA İMZA ATIP İHRACATI ARTIRACAKTIR'
Türkiye Ayakkabı Sanayicileri Derneği (TASD) Başkanı Hüseyin Çetin de yeni Başbakan adayı olarak açıklanan Davutoğlu'nu tebrik edip, Türkiye adına hayırlı olmasını dilediklerini bildirdi.

Bölgesel çatışmaların piyasa hareketliliğini ve ihracatı olumsuz etkilediğine dikkati çeken Çetin, buna karşın ihracatta iyi bir ivme yakalayan Türkiye ayakkabı sektörünün hızlı bir büyümeye imza attığını ifade etti.

Yeni kurulacak hükümet ile Türkiye ekonomisine değer katmak için ellerinden geleni yapacaklarını belirten Çetin, Davutoğlu'nun Başbakanlığında kurulacak yeni hükümet ile uyumlu ve başarılı işlere imza atıp ihracatı daha da artıracaklarının altını çizdi.