İşte FETÖ'nün malvarlığı

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, katıldığı CNN Türk canlı yayınında OHAL uygulamaları, FETÖ'nün mal varlığıyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

İşte FETÖ'nün malvarlığı
ETÖ'NÜN MAL VARLIĞI

Toplumun tamamına işlemişler. FETÖ 1 milyar doların üzerindeki mal varlığını millet üzerinden elde etti. Çok kaba tabir ama 1 milyar doların üzerinde, 1000'in üzerinde bunların özel eğitim binaları var, üniversiteleri var. OHAL üzerine de devletin üzerine aktarıldı.

PKK, FETÖ İŞBİRLİĞİ

Defalarca ifade ettik. OHAL, hiçbir şekilde özgürlüklerin daraltılmasında, ticari hayatın kısıtlanmasında kullanılmayacak. Hedef bellidir. Ülkedinin Doğu'sunda biz terörle mücadele ederken darbe teşebbüsünde bulunuluyor. Bu girişim PKK ve DAEŞ'e karşı mücadelemizi zayıflatmadı. PKK'nın Parelel Yapı'ya destek vererek orada attığımız adımları zayıflattığı düşüncelerimiz var. Paralel Yapı, PKK'ya destek vererek emniyet güçlerini güçsüz bırakmak istedi.

"DARBE GİRİŞİMİNİ BENDE KARDEŞİMDEN ÖĞRENDİM"

Çok ciddi bir istihbarat zafiyeti olduğu kuşkusuz. Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız bunu söyledi. Bende kardeşimden öğrendim. Köprüden karşıya geçmek isterken girişimi bana haber veriyor. İstihbarat ülkenin güvenliği içindir. MİT'le ilgili olarak çok ciddi, radikal kararlar alınacak.

YABANCI İSTİHBARATLARIN DARBE GİRİŞİMİNE ETKİSİ

Bu darbe girişiminde ülke ismini vermeye gerek yok ama mutlaka içinde olan ülkeler vardı. Darbe ve diğer tüm terör faaliyetlerinin senaristleri kesinlikle küresel ölçeklidir.

'OHAL'İN VERDİĞİ BİRÇOK YETKİYİ KULLANMIYORUZ'

OHAL'in uzama süresini öngörmüyoruz. 3 aylık sürede adımları atmayı planlıyoruz. OHAL, darbelerden sonra ortaya çıkmış bir kanundur. Vatandaşların, sorular sorması normaldir. OHAL'le birlikte hükümete verilen birçok yetkiyi kullanmayacağız. Terör örgütüne yönelik adımlar attık. Bu da söylemlerimizde ne kadar samimi olduğumuzu kanıtlamıştır.

"PKK'YA AVRUPA ÜLKELERİ DESTEK VERİYOR, DARBE GİRİŞİMİNE DE DESTEK VERMİŞ OLABİLİRLER"

PKK'ya Avrupa ülkeleri destek veriyor, darbe girişimine de destek vermiş olabilirler.
Çok kısa sürede fotoğrafın tamamı çekilecek. Kurumlar arasındaki ilişkilerin tamamını varsa uluslararası ilşikilerin hepsini görmemiz lazım.
15 Temmuz öncesinde daha çok kuvvetliydi. Artık herşey bitti diyemeyiz.

Yargının vereceği bir karardır. TSK'nın içinde de belli kurallar var. Hakikaten hiçbir şeyden haberi olmayan askerler varsa onlarla ilgili farklı değerlendirmeler olacaktır. Silah sıkan askerler kandırılmış olsa bile yada darbe teşebbüsünü kuvvetlendirmişse ona göre değerlendirilecektir.

Ekonomide bozulma hiçbir şekilde bozulma söz konusu değildir. Bu tehditle başkabir ülke karşı karşıya kalsaydı o ülkenin borsası 1 ay açılamazdı. Ekonomik göstergeler çok ciddi bir sıkıntı yaşadığımızı göstermiyor. Türkiye'den para çıkışı yok. OdeoBank, para yatırımını artırmak için başvuıruda bulundu. Makro göstergelerde bozulma yok. Döviz ve faizlerde düşüşler yaşanıyor. Kalıcı tahribat olmayacak.

Ekonomi kuruluşları darbecilerin yanında hareket ediyor. Kesinlikle kasıt var. Rakamlar açıklanmamış iken not düşürmek darbecilere destek vermek demektir.

Bizim için ekonomi kuruluşların önemi yok. Biz kendimiz ekonomik verilerini takip edebiliyoruz. Değerlendirme için başka bir kuruluşa gerek yok. Ekonomi kuruluşlarının öznesel olarak değerlendirmelerinden çok sıkıntı çektik. Bu analizleri herkes yaapbilir. Onların değerlendirmelerinden kesin doğrular çıkmaz.