KAP (Kamuyu Aydınlatma Platformu) değişti!

Borsa şirketlerinin kamuya bildirilmesi gereken tüm bildirimlerinin yayınlandığı Kamuyu Aydınlatma Platformu'nun (KAP) hem arayüzü hem de web adresi değişti!

KAP (Kamuyu Aydınlatma Platformu) değişti!
paralimani.com Ekonomi Haberleri Servisi

KAP web sitesi ve ara yüzü değişti. Yeni web sitesini yayına veren KAP'ta yeni arayüzün daha kullanışlı hale geldiği dikkat çekerken, eskiden www.kap.gov.tr olan web sitesi URL adresi de artık www.kap.org.tr adresine yönlendiriliyor.

Kamuyu Aydınlatma Platformu yeni web sitesinde Bildirim Sorguları üst menüsünde artık Beklenen Bildirimler başlığı altında artık sektör, şirket ve hatta bildirim türü bazında yapılması beklenen bildirimlerin sorgulanabildiği bir özellik de dikkat çekiyor.
Ayrıca aynı menü altında detaylı bildirim sorgulaması da yapılıyor.

KAP (Kamuyu Aydınlatma Platformu) değişti! - Resim : 1

Yeni KAP web sitesinde artık XBRL Altyapısı (Basit anlatımıyla XML'in finansal raporlama alanında kullanımını sağlayan model) bulunuyor. Ayrıca yeni KAP'ta veri işlemek isteyen borsa yatırımcıları veya veri analistleri içinde imkan sağlanıyor.
KAP'ta yapılan değişiklikle gelen en güzel özelliklerden biri ise artık bir şirketin mali tablolarının PDF versiyonda görülmesi yerine tüm şirketler için verileri Excel standart dosya formatında görme ve bu rakamlar üzerinden hesaplama veya analiz yapma imkanı veriyor olması.

KAP (Kamuyu Aydınlatma Platformu) değişti! - Resim : 2

Yani yeni KAP, en çok analiz yapmayı seven yatırımcıların işine yarayacak gibi görünüyor.

Ayırca artık tüm bildirimlerin eskiden olduğu gibi HTML formatında açılan pencerede birçok karakter problemi yaratacak şekilde kopyalanıp yapıştırılması dönemi de sona erdi. Artık tüm bildirimler Excel, Word, PDF formatlarında indirilebiliyor veya düzenli bir sayfa görüntüsüyle yazıcıya da gönderilebiliyor.