Kıdem tazminatı bugün masada

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Müezzinoğlu, kıdem tazminatına ilişkin çalışmanın bugün Bakanlar Kurulunda ele alınacağını söyledi.

Kıdem tazminatı bugün masada

Bakanlığının kıdem tazminatına ilişkin çalışmasının bugün Bakanlar Kuruluna sunulacağını açıklayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Kıdem tazminatı çalışmasını Bakanlar Kuruluna sunacağız. Üçlü Danışma Kurulumuz var, işçi ve işveren sendikalarımız. Onlarla sonraki sürece geçip geçmeyeceğimize bugün karar vereceğiz. Belki yeni bir çalışma isteyecektir Bakanlar Kurulumuz." diye konuştu.

Müezzinoğlu ayrıca, taşeron işçilere kadro çalışmasına ilişkin hükümetin bir takvim belirlemediğini, takvim hazırlandığında ilgili bakanlıkların konu üzerinde çalışacağını belirtti.

Yaşa takılan emeklilerin durumuna ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Müezzinoğlu, şunları kaydetti:

"Gelişmiş ülkeler, gayri safi milli geliri 20-30 bin euro veya dolar olan ülkelerde ortalama emekli yaşı 72, biz de daha yeni 52 oldu. Gelişmiş ülkeler emeklisine ortalama 17 yıl maaş öderken biz emeklilerimize ortalama 27 yıl maaş ödüyoruz. Bu sistemin sürdürülebilirliği yok. Bu sistemi ancak gençlerden alarak, ülkenin büyümesinden, dünya ile rekabetinden alarak sürdürebiliriz. Bu doğru değil. 65'ten önce emeklilik olan tek bir ülke bulamazlar. Biz de 2036'da kadınları 58'e, erkekleri de 60'a taşımaya çalışıyoruz emeklilik yaşında. Yaşa takılma durumunda, herkesin hedef yaşa konsantre olması lazım."