Konut kampanyası'nda 15 günde bin 520 konut satıldı

Emlak Konut GYO, GYODER ve KONUTDER'in katıldığı, 20 yıl vade imkanı sunulan markalı konut kampanyasında ilk 2 haftada bin 250 konutun satışı gerçekleştirildi. GYODER Başkanı Torun, rakamların memnun edici olduğunu söyledi.

Konut kampanyası'nda 15 günde bin 520 konut satıldı

Emlak Konut GYO'nun 1 Şubat'ta başlattığı, Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) ve Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği'nin (KONUTDER) katıldığı "Güçlü Türkiye İçin Birlik Vakti" kampanyası sürüyor.

Emlak Konut verilerine göre, kampanyanın 15 günlük bilançosu bin 520 konut satışı ve 1 milyar 350 milyon liralık ciro oldu. Firmalar, 31 Mart'a kadar devam edecek kampanya kapsamında belirledikleri satış hedeflerine de ilk 2 haftada ulaştı.

Emlak Konut, 2 haftada 2016'nın ilk 4 ayına yaklaştı

Emlak Konut, geçen yıl ocakta 332 adet, şubatta 424 adet, martta 440 adet ve nisanda 461 adet konut ile 4 ayda toplamda bin 657 konut satışı gerçekleştirmişti. Emlak Konut'un "Güçlü Türkiye İçin Birlik Vakti" kampanyası kapsamında 15 günde ulaştığı satış rakamları, neredeyse geçen yılın ilk 4 ayındaki rakamlara yaklaştı.

Ofise gelen kişi sayısı 3 katına çıktı

Kampanyaya ilişkin değerlendirmede bulunan GYODER Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, satış ofislerine giren kişi sayısının 3 katına çıktığını belirterek, "Satışlar da belli oranda arttı. Bu kampanya ile alıcı adaylarına yeni bir imkân sunduk. Kendi şirketimden ve sektörün diğer önde gelen oyuncularından edindiğim bilgiye göre, rakamlar memnun edici. Rakamlardan hepimiz memnunuz." diye konuştu.

İnsanların satış ofislerine gelmek istemediği bir sezonda satış ofislerinde ciddi bir hareket yaşandığını ifade eden Torun, "Bu aynı zamanda fiyat anlamında da bir fırsat. Çünkü daha önce de söylediğim gibi enflasyondan kaynaklanan maliyet artışları nedeniyle fiyatlar artacak." dedi.

Kampanya kapsamında, yüzde 5 peşinat olmak üzere 240 ayda yüzde 0,79 vade farkı, 120 ayda yüzde 0,45 vade farkı uygulanıyor. 60 ayda ise faizsiz ev sahibi olma fırsatı sunuluyor.

20 yıl vade ile Türkiye'de bir ilk olma özelliği taşıyan kampanya 31 Mart 2017'ye kadar devam edecek.

Emlak Konut GYO'nun 15 Temmuz'dan sonra hayata geçirdiği "TÜFE'li Satış Kampanyası"nda, bir ayda yaklaşık 2 bin 500 konut satılmış, yaklaşık 2 milyar lira da ciro elde edilmişti.