"Konutta balon yok"

Bakan idris Güllüce'ye göre Türkiye'de konut krizi mümkün değil çünkü...

"Konutta balon yok"
Sosyal yapının değişmesi nedeniyle çekirdek aile sayısının yüzde 78’e ulaştığını belirten Çevre ve Şehircilik Bakanı Güllüce, “Evlenen çift hemen eve taşınıyor. Böyle olunca konut ihtiyacı zaten varken talep artacak demektir” dedi.
Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, konut sektörüne yönelik olarak ‘balon oluştuğu’ yorumlarının aksine ‘müthiş bir konut açığının’ bulunduğunu söyledi. Dün NTV yayınına katılan Güllüce, “Sektörü baktığınız yere göre siz sadece çok yüksek katlı binalara bakar o bölgede pazarlamamış bir müteahhidi dinlerseniz balon hükmüne varabilirsiniz. Ama Türkiye’de müthiş bir konut açığı var. Toplumun sosyal yapısının değişmesi dolayısıyla çekirdek aile sayısı yüzde 78 olmuş. Evlenen çift hemen eve taşınıyor. Artık kayınvalide ile birlikte yaşam çok az. Böyle olunca bu konut ihtiyacı zaten varken konut talebi artacak demektir” dedi.
BOZCAADA İLLA YAPILSIN DEMEDİK
Bozcaada ile ilgili imar değişikliği hakkında 2040 yılına ilişkin 1/100 binlik planları hazırladıklarını belirten İdris Güllüce, “Biz illa yapılsın demiyoruz. Halkımız diyorsa ‘Hayır mevcut yapıların dışında hiç yapı yapılmasın’; olabilir, böyle plan yapar, hatta bizim de revize etmemiz gerekiyorsa revize de ederiz” dedi.