Kredili konutlarda peşinat indiriliyor

Emlak Konut GYO darbe girişiminin ekonomiye etkisinin ortadan kalkması için hazırladığı eylem planına göre, satılan konuttan aylık yüzde 0.7 faiz alınacak ve 10 yıl vade olacak. Peşinat da % 25'den % 20 ye indirilecek.

Kredili konutlarda peşinat indiriliyor

Önceki hafta yaşanan darbe girişiminin ekonomiye etkisini ortadan kaldırmak için harekete geçen Emlak Konut GYO’nun eylem planının detayları da ortaya çıkmaya başladı. Emlak Konut’un planına göre, tüm konut projelerinin Emlak Konut bünyesinde kurulacak olan çatı şirkette toplanacak ve bu şirketten satılan konutun kredi faizinin aylık yüzde 0.7, vadesinin ise 10 yıl olacak. Yarın açıklanacak olan planda satılacak evler için peşinatın ise yüzde 25 değil, yüzde 20 olacağı öğrenildi. Bilindiği gibi BDDK kurallarına göre konut kredisi almak için, vatandaşın cebinde toplam tutarın en az yüzde 25’inin peşin bulunması gerekiyor. Emlak Konut’un yarın açıklayacağı projede peşinat tutarının yüzde 20 istenecek olması, 250 bin TL’lik bir konutun 62 bin 500 TL yerine 50 bin TL peşinat ile alınabilmesi demek.

Bilindiği gibi, halen piyasada en ucuz kredi faizi aylık yüzde 1.12 düzeyinde bulunuyor. Emlak Konut’un projesi ile örneğin 100 bin liralık bir kredinin aylık taksidi 1.519 lira yerine 1.234 lira olacak. Vatandaşlar ayda 285 lira 10 yıl boyunca da 34 bin 158 lira daha az faiz ödeyecek. Eğer bu finansal plan olmaz ise faiz oranının enflasyona endeksleneceği bir formül üzerinde çalışılıyor. Öte yandan Bloomberg HT’ye konuşan Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, “Kimsenin aklının ucundan geçirmediği, kimsenin konuşmadığı faiz oranlarını vatandaşa sunacağız. Sadece sabit vade farkıyla değil, TÜFE’ye endeksli de satış yapmayı düşünüyoruz” dedi. Projenin detaylarının yarın açıklanacağını belirten Kurum, kampanyanın finansmanın kendi güçleriyle yapılabileceğini belirtti.

YÜZDE 80’İ İSTANBUL’DA 15 BİN ADET DAİRE İÇİN

Emlak Konut’un üzerinde görüşmeler yürüttüğü kampanya ile yüzde 80’i İstanbul’da olmak üzere Türkiye genelinde yapılmakta olan 30 hasılat paylaşımlı projesinde tarihinde görülmemiş kolaylıklar sağlanacak. 15 bin bağımsız bölüm için düzenlenecek kampanya kapsamında tüketicilere, mevcut hiçbir bankanın veremeyeceği düşük faiz oranları, vadeler ve peşinat kolaylığı sunulacak.

Kaynak:Habertürk