Markalaşma yarışını kim kazanacak?

Marka patent uzmanı ve uluslararası başdenetçi olan sektörün tanınmış kişilerinden, başarılı Ceo Nasuhi Öztürk , markalaşmanın bir yarış haline geldiğini ve bu yarışa kısa sürede uyum sağlanması gerektiğini söyledi.

Markalaşma yarışını kim kazanacak?

Ünlüler ve ünlü olma yolunda ilerleyenler hızla markalaşıyor..Marka patent uzmanı, markalaşma konusunda eğitmen, sektörün tanınmış kişilerinden, başarılı Ceo Nasuhi Öztürk, markalaşmanın bir yarış haline geldiğinden ve bu yarışa kısa sürede uyum sağlanması gerektiğinden bahsediyor.

Ekranlarda sıkça karşılaştığımız ünlü simalar, isimlerini korumak için markalaşma yarışındalar..
Bugün temizlik malzemelerinden, reklam ve yayın hizmetlerine, vidanjör ve cenaze yıkama araçlarından içeceklere kadar pek çok alanda kullanılmak üzere ünlü isimler, isimlerinin tescilini sağlamaktadırlar.

Dünyanın önde gelen modellerinden Kate Moss tasarımcı yönünü birçok alanda gözler önüne seriyor. Ünlü manken Fred markası için tasarladığı takıları, Longchamp markası için tasarladığı çantaları ve Topshop markası için de tasarladığı giysileriyle gündeme geldi. Bu koleksiyonlardan tasarımlardan Topshop ile yaptığı koleksiyon büyük beğeni topluyor. Başarılı solist, Gwen Stefani "Love Angel Music Baby" albümünden esinlererek tasarladığı L.A.M.B. markası ile tasarımlarını sunuyor. David Beckham ve Victoria Beckham da kendi isimleri ile markalaşan ünlülerden. Türkiye'de Şahan Gökbakar'ın Recep İvedik, Hülya Avşar'ın "çakıl company by-hülya" ve "çakıl company by-h", Gülben Ergen'in kendi adıyla ve "Gülbence" ve "Dadı", Şarkıcı Kenan Doğulu'nun "Kenan Doğulu", "ken" ve "ken-d", Yılmaz Erdoğan'ın "Yılmaz Erdoğan" ve "yazı kebap", Beyazıt Öztürk'ün "beyaz" ve Cem Yılmaz'ın da "cmylmz" ve "cem yılmaz şekil" markaları var.



Sosyal medya da fenomen olan isimler de bu yarışa katılmış olanlardan.. Bunlardan birisi de Odun Herif olarak tanınan KADİR DOĞRUBAKAR.

Markalaşma sürecini iyi takip ve kontrol edebilen kişiler ya da markalar, bu yarışı kazanacak, diğerleri ise kaybetmeye mahkum olacaklardır. Öztürk, markalaşmanın öneminden bahsederken aynı zaman da, ülkemiz de çok da bilinmediğinden ve önemsenmediğinden bahsederek konuşmasını sonlandırdı.