Merkel'in Yunanistan'a son mesajı!

Atina dün IMF’ye olan 1.6 milyar Euro’luk borcunu ödeyemeyeceğini resmen açıkladı. Yunanistan’a referanduma kadar kapıyı kapatan Almanya Başbakanı Angela Merkel, Yunan hükümeti ile ‘sonuca göre’ görüşeceğini söyledi ve “Çıksa da Euro dağılmayacak” dedi. Referandumdan ‘Euro’ya hayır’ sonucunun çıkması halinde ise etkilerinin ne olacağı bilinmiyor

Merkel'in Yunanistan'a son mesajı!

Haberturk gazetesinden Mahmut Sancak'ın haberine göre, Yunanistan ve Euro Bölgesi tarihlerinin en kritik haftalarından birine daha girdi. Atina dün Uluslararası Para Fonu’na (IMF) olan 1.6 milyar Euro’luk borcunu ödeyemeyeceğini resmen açıklayarak ‘iflas’ı da kabul etmiş oldu.

Piyasalar Yunanistan’ın Euro’dan çıkması halinde peşinden İspanya, Portekiz hatta İtalya’nın da gelebileceğinden endişe ediyor. Almanya Başbakanı Angela Merkel dün sabah erken saatlerde ekonomiden sorumlu kurmaylarını toplayarak hem ülkesi hem de Euro Bölgesi’nin bu hafta için olası yol haritasını belirledi.

Merkel, Atina ile ilerleyen günlerde mali yardım konusunda bir anlaşmaya varma ihtimalinin yüksek olmadığını belirterek, Yunanistan’da pazar günü yapılması planlanan referandumun ardından Yunan hükümetiyle görüşmelere tekrar başlamaya hazır olduğunu söyledi. Alman Başbakan, yaptığı açıklamada üç önemli uyarıda bulunarak özellikle Euro Bölgesi’nin borçlu ülkelerine mesaj gönderdi.

Haberin devamını okumak için tıklayınız....