Merkel, Yunanistan'a taahhütlerini hatırlattı

Almanya Başbakanı Merkel, Yunanistan'da yapılacak seçimler öncesi hükümete talip olan siyasilere ülkenin 3. kurtarma paketindeki taahhütlerini hatırlattı

Merkel, Yunanistan'a taahhütlerini hatırlattı

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Berlin'in Yunanistan'ın 3. kurtarma programı karşılığında taahhüt ettiği reformları hayata geçirmesini beklediğini söyledi.

Merkel, Berlin'de düzenlediği basın toplantısında, "Yunanistan'da yeni seçimler yapılacak ve Yunanistan'ın verdiği taahhütleri yerine getireceği varsayımına göre çalışıyorum" diye konuştu.

Yunanistan için faiz oranlarında manevra alanı olmadığını kaydeden Merkel, bununla beraber kredi geri ödeme süresi üzseirnde belirli değişiklikler yapılabileceğini belirtti.

"YENİDEN YAPILANDIRMA YETERLİ ORANDA OLMALI"

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Christine Lagarde, Yunanistan için bir borç yeniden yapılandırmanın ülkenin borç yükünü yönetebilir hale gelmesi için yeterli olması gerektiğini söyledi.

İsviçre'de yayınlanan Le Temps gazetesine konuşan Lagarde, "Yunanistan'ın borcunun silinmesi konusunda bir tartışma hiçbir zaman olmadı. Bunun gerekli olduğunu düşünmüyorum. Yunanistan için borç vadelerinin uzatılmasını, faiz oranının düşürülmesini ve ödemesiz bir süre tanınmasını konuşuyoruz. Borcun silinmesini konuşmuyoruz" dedi.

IMF KARARINI EKİM'DE VERECEK


Lagarde, IMF'in Yunanistan için 3. kurtarma programına katılıp katılmayacağı konusunda kararın Ekim ayına kadar verileceğini tekrarladı.