Merkez Bankası'nın faiz kararı bekleniyor

Merkez Bankası'nın bugünkü toplantıda üst bantta faiz indirimine devam etmesi beklenirken, tahminler 50 baz puanda yoğunlaşıyor.

Merkez Bankası'nın faiz kararı bekleniyor

Piyasalar Merkez Bankası'nın faiz kararını bekliyor.

Yıllık enflasyonun Nisan ayında yüzde 6.6 seviyesine kadar gerilemesinin desteği ve hükümet kanadından faiz indirim çağrılarının devam etmesiyle Merkez Bankası'nın (TCMB) bugünkü Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında, TL'de son dönemde görülen değer kaybına rağmen koridorun üst bandında faiz indirimlerine devam etmesi bekleniyor.

Reuters'ın 18 kurumun katılımıyla gerçekleştirdiği ankette 11 katılımcı koridorun üst bandında 50 baz puan, dört katılımcı 25 baz puan indirim beklerken, üç katılımcı değişiklik öngörmüyor. Ankete katılan kurumların tamamı politika faizi ve koridorun alt bandının sabit tutulmasını bekliyor.

TCMB faiz koridorunun alt bandı olan gecelik borçlanma faizini yüzde 7.25, politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını yüzde 7.5 seviyesinde tutarken, Nisan'da koridorun üst bandı olan gecelik borç verme faizini 50 baz puanlık indirimle yüzde 10 seviyesine çekti.

Mayıs ayı PPK toplantısının sonuçları saat 14.00'te açıklanacak.