Microsoft, LinkedIn'i satın alıyor

Microsoft, dünyanın en büyük profesyonel iletişim ağı olan LinkedIn'i 26,2 milyar dolar karşılığında satın aldı.

Microsoft, LinkedIn'i satın alıyor

Dünyanın en büyük yazılım şirketlerinden Microsoft, dünyanın en büyük profesyonel iletişim ağı olan LinkedIn'i 26,2 milyar dolar karşılığında satın aldı.

Satın alma işlemlerinin yıl sonuna kadar tamamlanacağını belirten Microsoft, LinkedIn CEO'su Jeff Weiner'in görevine devam edeceğini, Şirket'in kültürü, bağımsızlığı ve markasının korunacağını duyurdu.

Satın alma anlaşması Microsoft ve LinkedIn yönetim kurulları tarafından oybirliği ile onaylandı. Anlaşmanın bu yıl tamamlanması bekleniyor.

LinkedIn hisseleri anlaşmanın duyurulmasının ardından yüzde 48 yükselirken, Microsoft hisseleri yüzde 1'in altında düşüş gösteriyor.

LİNKEDİN NEDİR?

LinkedIn, iş dünyasındaki kişilerin diğer kişilerle iletişim kurmasını ve bilgi alışverişi yapmasını amaçlayan profesyonel sosyal paylaşım platformudur. Aralık 2002'de kurulan LinkedIn'in web sayfası 5 Mayıs 2003'te kullanıma açıldı.

2006 yılında 20 milyon kez görüntülenen LinkedIn, Haziran 2013'te ise 200 farklı ülkeden 200 milyonun üzerinde kayıtlı kullanıcıya ulaştı.[7] LinkedIn sitesi, aralarında Türkçe'nin de bulunduğu 20 dilde hizmet vermektedir