Migros Tazedirekt`i satın aldı

Migros Ticaret AŞ, doğal gıda online alışveriş markası Tazedirekt`i satın aldı.

Migros Tazedirekt`i satın aldı

Migros Ticaret AŞ, doğal gıda online alışveriş markası Tazedirekt'i satın aldı. Yapılan açıklamaya göre verimlilik sorunlarını gerekçe göstererek geçen şubat ayında hizmetlerini durduran Tazedirekt, Macrocenter ile yeniden yoluna devam edecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Migros Ticaret AŞ Genel Müdürü Özgür Tort, Tazedirekt'in Macrocenter'ın operasyonel deneyimi ile yoluna devam edeceğini bildirdi. Migros Grubu'nun 62 yıllık tecrübesiyle farklı alışveriş deneyimlerini koruyarak müşterilerinin tercihlerine yakın durduğunu aktaran Tort, bu çerçevede kısa sürede tüketicinin ilgisiyle karşılanmış, gönlünde gerçek bir yer edinmiş Tazedirekt'in operasyonel sebeplerle varlığını sürdürememiş olmasından dolayı üzüntü duyduklarını dile getirdi.

Tort, bu nedenle Tazedirekt markasının yaşadığı operasyonel sorunları, Macrocenter'ın kuvvetli altyapısı ve hizmet kalitesiyle aşarak, müşterilerinin alışkın oldukları lezzetlere Tazedirekt ile ulaşmalarını sürdüreceklerinin altını çizdi. Tazedirekt'in doğal ürünleri kaynağından tüketicilere ulaştıran, az zamanda büyük işler yapmış önemli bir teknoloji yatırımı olduğunu belirten Tort, şunları kaydetti:

"Dünyadaki şehirleşme trendinin sonucu olarak insanlarda sağlıklı, güvenilir, doğal gıdalara ve yerel ürünlere bir yönelim söz konusu. Taze kavramı bizim ayrışan özelliğimiz. Bu nedenle bir rakibimizin bu yönlü çalışmalarının güçlenerek devam etmesini önemsedik. Tazedirekt, geniş bir müşteri portföyü tarafından ayrışan özel bir hizmet. Bu markanın felsefesini koruyarak, vaat ettiği hizmeti sürdürebilmesi için çalışmaları başlattık. Kendimize çok yakın bulduğumuz bu alanın daha gidecek çok yolu olduğuna inanıyoruz."

'TAZEDİREKT TÜM SEVENLERİYLE YENİDEN BULUŞACAK'

Özgür Tort, Tazedirekt'in sunduğu hizmet ve özellikle belirli grup ürünleriyle, tüketicinin tutku ile bağlandığı ayrıcalıklı bir online alışveriş sitesi olduğunu bildirdi. Zaman içinde operasyonel verimlilik ve altyapı sorunları nedeni ile Tazedirekt'in hizmetlerini sürdüremez hale geldiğini anımsatan Tort, "Zira perakende sektöründe verilen hizmet, ürün kalitesi ve ürün çeşitliliği kadar verimlilik de beraber ele alınması gereken önemli bir unsur." ifadelerini kullandı.

Tort, bu sebeple Tazedirekt'in ayrı bir alışveriş platformu olarak, DNA'sında değişikliğe gitmeden, "âlâ ürün ve âlâ hizmet" kalitesiyle kaldığı yerden devam edebilmesi için gerekli yetkinlik ve gücü sağlayacaklarını dile getirdi.

"Biz her zaman tüketicinin yanındayız. Tüketicinin kalbine dokunan her değere yakın durur, önemseriz." diyen Tort, Tazedirekt'in kendilerine göre bu değerlere inanmış bir başarı hikayesi olduğunu, Tazedirekt tüm sevenleriyle yeniden buluşacağının altını çizdi. Tazedirekt.com Kurucusu Hasan Aslanoba ise Tazedirekt satışı ile ilgili şunları kaydetti:

"Tazedirekt benim çocuğum gibiydi. Çok emek verdim. Tazedirekt son 5 ayda ortalama yüzde 30'luk bir büyüme sağlamıştı. Ancak, maalesef bir takım operasyonel sorunlar nedeniyle devam ettirmemiz mümkün olmadı. Temellerini kurduğum ve kısa sürede müşterilerin gözünde 'love brand' olan markamı şimdi başka bir 'love mark'a teslim etmiş olmaktan dolayı son derece mutlu ve huzurluyum."