Milli Piyango'da ilk teklif tarihi belli oldu

Maliye Bakanı Naci Ağbal, "Milli Piyango'da 5 Ağustos'ta ilk teklifleri alacağız" dedi.

Milli Piyango'da ilk teklif tarihi belli oldu

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Milli Piyango ihalesinde ilk tekliflerin 5 Ağustos'ta alınacağını açıkladı. Cuma günü özelleştirme için ilan verileceğini belirtti.

Basın toplantısı düzenleyen Ağbal özelleştirme süreciyle ilgili şu bilgileri verdi:

“Şans oyunlarının 10 yıllık lisans hakkının devredilmesi için gerekli hazırlıklar tamamlandı. Pazartesi yapılan bakanlar kurulunda lisans değerlendirmesi onaylandı.

TEKLİFLER 5 AĞUSTOS'TA

6 Mayıs Cuma günü ilana çıkmayı 5 Ağustos'ta ilk teklifleri almayı planlıyoruz. Önceki ihale imtiyaz hakkı devri olarak planlanmıştı, yeni lisans hakkı ihalesi özel hukuk sözleşmesi ihalesi olarak düzenlendi.

Yeni ihale için şartnamede önemli değişiklikler yaptık. Aynı oyun için bir kez olan çekiliş hakkı yeni ihalede ikiye çıkarıldı. Yapılan düzenlemeler ihaleye katılımı artıracak. İhaleyi alan şirket peşinat tutarını yüzde 20 olarak ödeyebilecek.

ŞİRKET HİSSELERİNE REHİN HAKKI

Şirket hisse senetlerine rehin hakkı getirildi, yatırımcıların finansman bulmasına yönelik önemli bir düzenleme oldu. Katılımcıların ihale şartlarını sağlayamaması halinde operatörlük hizmeti alabilecek, bunun önyeterlilikte sunulması gerekiyor.

İhaleye yeterli düzeyde katılım olmasını bekliyoruz. Yeni dönemde Milli Piyango yeni şans oyunu düzenleyemeyecek, denetim görevini sürdürecek.

OYUN SAYISI ARTABİLİR

Dolar cinsinden ihaleye çıkıyoruz ama yatırımcı dolar ya da tl üzerinden ödeme hakkına sahip. Yatırımcı oyun sayısını artırabilir ama oynanma koşulları Milli Piyango'nun onayına tabi olacak."