Muhtar Kent’e Georgia Eyalet Madalyası verildi

Tarihi 300 yıl öncesine dayanan ABD’deki Georgia Mütevellileri Eyalet Madalyası, bu yıl Muhtar Kent’e verildi. İlk defa bir Türk, bu unvana sahip oldu.

Muhtar Kent’e Georgia Eyalet Madalyası verildi

Coca-Cola Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Muhtar Kent, 2016 yılı Georgia eyalet mütevellisi olarak seçilerek, yaşamı ve başarıları ile topluma değer katan kişilere verilen Eyalet Madalyası’na layık görüldü.

İLK DEFA BİR TÜRK’E GİTTİ

Tarihi yaklaşık 300 yıl öncesine dayanan Georgia Mütevellileri Eyalet Madalyası, ‘Kendin için değil, başkaları için’ mottosuyla, yaşamları ve başarılarıyla örnek olan kişilere veriliyor. Muhtar Kent’e verilen madalyayla ilk defa bir Türk bu unvana sahip oldu. Kent, Coca-Cola Şirketi’nde liderlik ettiği sosyal sorumluluk ve sürdürülebilirlik konularındaki başarılarıyla, Eyalet Madalyası’nın temsil ettiği örnek bir kişilik olarak gösterildi.

'BİTKİŞİŞE' İLE FARK

Muhtar Kent’in liderliğindeki Coca-Cola, tüm dünyadan 5 milyon kadını güçlendirmek için hayata geçirdiği projelerle, sosyal sorumluluk ve sürdürülebilirlik konularında fark yaratmayı hedefliyor. Coca-Cola, su ve enerji verimliliği, hibrit kamyonlar ve bitki bazlı hammaddeden ilk içecek şişesi olma özelliğini taşıyan ’BitkiŞişe’ başta olmak üzere geri dönüşüm ve ambalaj alanlarındaki iyileştirmelere yoğunlaştı.

Seçilen ikinci isim Blanchard

Georgia eyaleti, her yıl iki kişiyi 'Georgia Mütevellisi' olarak seçiyor. 2016 yılında, Muhtar Kent ve Synovus’u 35 yıl yöneten Jim Blanchard Georgia Mütevellileri olarak seçildi.

52 ülkede 865 bin kadın

MUHTAR Kent, konuyla ilgili şunları söyledi: “Bu unvan, gerek benim gerekse temsil ettiğim Coca-Cola Şirketi için büyük bir onur.” Sosyal sorumluluk projelerini de anlatan Muhtar Kent, "52 ülkede 865 bin kadının güçlenmesine yardımcı olduk. 2020’ye kadar dünyada 5 milyon kadını ekonomik ve toplumsal hayatta güçlendirmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.