Muhtar maaşları ne kadar ?Muhtar maaşları 2014 - Muhtarlık seçim sonuçları

Muhtar maaşları ne kadar ? Muhtar maaşları 2014. Muhtarlık seçim sonuçları. Muhtarlar nasıl seçilir ? Muhtar haberleri. Muhtarlık Seçimleri Sonuçları (Tüm-iller)- Muhtarlık haberleri .Muhtarlık Seçim Sonuçları - Türkiye Geneli Muhtarlık Sonuçlarını Öğren. Hangi mahallede hangi muhtar kazandı tıkla öğren.

Muhtar maaşları ne kadar ?Muhtar maaşları 2014 - Muhtarlık seçim sonuçları

Muhtar maaşları ne kadar ? Muhtar maaşları 2014. Muhtarlık seçim sonuçları. Muhtarlar nasıl seçilir ? Muhtar haberleri. Muhtarlık Seçimleri Sonuçları (Tüm-iller)- Muhtarlık haberleri .Muhtarlık Seçim Sonuçları - Türkiye Geneli Muhtarlık Sonuçlarını Öğren. Hangi mahallede hangi muhtar kazandı tıkla öğren.

Muhtar maaşlarında son durum, muhtar maaşı ne kadar, MUHTAR MAAŞLARI, muhtar maaşında son durum, muhtar maaşlarında son durum 2014, muhtar maaşları son durum, muhtarlık maaşı ne kadar, muhtarlik maasları, muhtar maaşları 2014.


MUHTARIN NET MAAŞI 871 LİRA

Ülke genelinde 52 bin 893 mahalle ve köy muhtarlarının maaşı yüzde 91 artacak. Halen 457 lira olan aylık net maaş 871 liraya yükselecek. Partiler, belediye seçimleri için hazırlıklarına hız vererek, adaylarını belirlerken, önümüzdeki seçimlerde ilk kez uygulanacak yeni Büyükşehir Yasası’yla, muhtarların konumu da ayrı bir önem kazanacak. Muhtar maaşlarına yapılan yüzde 91 dolayındaki artış, muhtarlık seçimlerini oldukça çekişmeli hale getirecek. Torba Yasa’nın getirdiği artış ile 457 liradan 871 liraya çıkartılan muhtar maaşları, 53 bin muhtara ‘piyango’ niteliği taşıyor. Mahalle muhtarları, bu paranın 342 lirasını sigorta primi olarak ödeyeceği için ellerine net 533 lira geçecek. 228 lira sigorta primi ödeyen köy muhtarları da 647 lira alacak.

MUHTAR SEÇİM SONUÇLARI SORGULAMA İÇİN TIKLAYIN

Aylar öncesinden merakle beklenen 30 Mart yerel seçimleri yapıldı. 30 Mart Pazar günü yapılan yerel seçimler sonrası illerin ilçelerin ve beldelerin belediye başkanları belli oldu. Bunun yanısıra mahalli yönetimlerde en önemli yönetici olan Muhtarlar belli oldu. 81 İl ve buna bağlı ilçe ve köylerde seçilen muhtarlar YSK tarafından açıklandığı an paralimanı ekibi olarak sizlere aktarılacaktır.Şuan sizlere ysk'nın aktif linkini vereceğiz.

2014 Yerel Seçim Sonuçları (Yerel Seçim Sonucu Sorgulama) İl il yerel seçim sonuçları 2014 (30 Mart Yerel Seçimler sonuçları) YSK Seçim Sonucu haberi için tıklayınız, Yerel Seçimler Sonuçları 2014 (İl, İlçe ve muhtarlık seçim sonuçları) 2014 YSK Seçim Sonuçları (Yerel Seçim Sonucu Sorgulama) Hangi ilde hangi parti kazandı? İşte ayrıntılar... 30 Mart 2014 Mahalli İdareler Genel Seçim sonuçları kesinleşince belli olacaktır.

2014 Türkiye yerel seçimleri yapıldı! Bu yerel seçimlerde pek çok mahallede çok sayıda muhtar adayı vardı. Muhtarlık seçim sonuçları ve muhtarlık seçimleriyle ilgili detaylar haberimizdedir. Muhtarlık seçim sonuçları ve diğer detaylar burada. 2014 Türkiye yerel seçimleri yapıldı ve seçmenler İl belediye başkanı, ilçe belediye başkanı, il genel meclis üyeleri ve muhtar seçmek için sandık başına gittiler. Aşağıda paylaştığımız linkler ile Türkiye genelindeki yerel seçim sonuçlarını görebilir ve muhtarlık seçim sonuçlarını (YSK'dan gelen açıklamalar ile) öğrenebilirsiniz.

Türkiye Geneli Yerel Seçim Sonuçları (Resmi Olmayan Veriler)

Muhtarlık Seçim Sonuçları (YSK)

Muhtar veya Aza olma şartları

Muhtar olma şartları son derece kolaydır. TC vatandaşı ve okur yazar olmak ayrıca bulunduğunuz mahalde 6 aydan beri oturmuş olmak.

Muhtar, ihtiyar heyeti ve azaları adaylığı için herhangi bir kuruma başvurmanıza gerek yoktur.

Muhtar veya aza olamayacaklar

Kamu hizmetlerinden yasaklı olanlar veya hacir altına alınan kısıtlılar aday olamazlar.

Partiler aza veya muhtar adayı gösteremezler.

Seçim sırasında yapılması gerekenler

Oy pusulaları beyaz bir a-4 kağıdının 4'de biri büyüklüğünde olur.

Muhtar adayları hangi mahalleden veya köyden aday oluyor ise oy pusulasının üst kısmına aday olduğu yeri yazarlar.

Oy pusulasının alt kısmında ise kendi isimleri bulunur.

Oy pusulaları seçim mahallinde bulunan sandık başkanlarına teslim ederler.

İhtiyar heyeti azaları da hangi mahalleye veya köye aday oluyorlar ise o yerin ismini pusulanın üzerine yazarlar altına ise 4 aza ismi yazarlar.

Seçim sırsında bir sorun yaşayan veya itiraz etmek isteyen aday veya seçmen hemen oradaki sandık başkanına bir tutanak tutturabilirler.

MUHTAR HABERLERİ

Sandık başında çıkan muhtarlık kavgalarında kan döküldü

Şanlıurfa'da Hilvan'da muhtar seçimi nedeniyle çıkan kavgada 6 kişi öldü, 5 kişi yaralandı. Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde de 2 kişi öldü, 9 kişi yaralandı. Şanlıurfa'da pek çok başka yerde de muhtarlık seçimi nedeniyle çıkan kavgalar da yaralananlar oldu. Bazı illerde de çıkan kavgalarda adaylar yaralandı.

Şanlıurfa'nın Hilvan İlçesi Yuvacık Köyü'nde, muhtarlık seçimi nedeniyle aday gösteren 2 aile arasında çıkan silahlı kavgada 6 kişi öldü, 5 kişi yaralandı.

Muhtarlık savaşlarında 5 kişi öldü

Diyarbakır, Şırnak, Erzurum, Tunceli ve Bartın'da muhtarlık seçimleri nedeniyle çıkan kavgalarda 5 kişi öldü, 46 kişi yaralı. Erzurum'un Hınıs ilçesi Yeşilyazı köyünde Mülük Kaya eski muhtar Tağyettin Küçükkaya'ya karşı seçimi kazanınca iki taraf arasında gerginlik başladı. Dün Kaya köy meydanında uğradığı silahlı saldırı sonucu can verdi. Diyarbakır'ın Silvan ilçesi Dağcılar köyünde muhtar seçilen Kemal Uruc ve rakibi olan yeğeni Kerem Uruc arasında çıkan kavgaya akrabalarda karışınca silahlar konuştu. Kavgada Kerem Uruc'un kardeşi Mikail Uruc (30) öldü, 2 kişiyaralandı. Şırnak'ın İdil ilçesi Teke köyünde muhtarlık seçimleri yüzünden Dursun ve Denli aileleri arasında çıkan tartışma otomatik silahların da karıştığı kavgaya döndü. Kavgada İbrahim Denli (49) öldü 2 kişi yaralandı. Tunceli'nin Pertek ilçesi Bulgurtepe köyü eski muhtarı İbrahim Eral ve 4 yakını yeni seçilen Hasan Yıldız'ın evine baskın düzenledi. Yıldız av tüfeğiyle ateş açınca Yüksel Baysal (24) öldü. Bartın'ın Karamazak köyünde ise yaşanan olay sonrası gözaltına alınan Hüseyin Berber kalp kirizi geçirerek öldü. Adana'da 10, Kayseri'de ise 31 kişi yaralandı.

Şanlıurfa Hilvan'da muhtarlık kavgası: 6 ölü 5 yaralı

Hilvan'ın Yuvacık Köyü'nde muhtarlığa aday olan Tanık ve Çelik aileleri fertleri arasında çıkan tartışma silahlı kavgaya dönüştü. Kavgada Ertem Çelik, akrabaları Davut, Semih, Ayhan, Bedirhan ve Nihat Çelik ile karşı taraftan Orhan, Suphi, Mehmet ve Adalet Tanık yaralandı. Yaralananlar, özel araçlarla Hilvan ve Şanlıurfa'daki hastanelere sevk edildi.

Muhtar adayı Ertem Çelik ile Bedirhan Çelik, Semih Çelik ve Davut Çelik ile Orhan Tanık ve Suphi Tanık yaşamını yitirdi. Tedavisi süren diğer 4 yaralının da hayati tehlikesinin sürdüğü bildirildi.

Muhtar adaylarının silahlı çatışmasının ardından Yuvacık Köyü'ne zırhlı araçlarla takviye jandarma birlikleri gönderildi. Giriş ve çıkışların yasaklandığı köyü ablukaya alan jandarma, muhtar adayları ve akrabalarının karşı karşıya gelmemesi için önlem aldı. Birçok kişi gözaltına alan jandarma kimsenin köye girmesine izin verilmezken, çevik kuvvet polisleri de Şanlıurfa'da yaralıların tedavi gördüğü hastaneler ile cesetlerin bulunduğu morg çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı.

Önlemlerin en üst seviyede tutulduğu Yuvacık Köyü'nde güvenlik güçleri olaya karışan kişilerin belirlenmesine yönelik çalışmasını sürdürüyor.

Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde, oy verme işleminin devam ettiği sırada muhtar adayları arasında çıkan kavgada biri kadın 2 kişi öldü, biri ağır 9 kişi yaralandı.

Hatay'da muhtarlık kavgası: 2 ölü, 9 yaralı

Alınan bilgiye göre, ilçeye bağlı Gölbaşı köyündeki İskan İlköğretim Okulu bahçesinde, muhtar adayları arasında oy verme sırası nedeniyle tartışma çıktı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine tarafların yakınları da kavgaya katıldı. Silahların kullanıldığı kavgada Ayşe Y. ve İsmail B. hayatını kaybetti, biri ağır 9 kişi yaralandı. Yaralılar, Antakya ve Kırıkhan'daki hastanelerde tedavi altına alındı. Köyde, çevre ilçelerden de takviye kuvvetler getirilerek güvenlik önlemleri alındı.

Hatay Valiliğinin internet sitesinde konuyla ilgili yapılan açıklamada da şu bilgilere yer verildi:

"Elde edilen ilk bilgilere göre, saat 11.45 sıralarında Kırıkhan ilçesi Gölbaşı İskan İlköğretim Okulu bahçesinde muhtar adayları arasında, oy verme sırası nedeniyle tartışma çıkmıştır. İki tarafın yakınlarının olaya karışması ve tartışmanın büyümesi neticesinde A.Y. isminde bir bayan ve İ.B. isimli bir erkek olmak üzere iki vatandaşımız hayatını kaybetmiş, biri ağır olmak üzere dokuz vatandaşımız da yaralanmıştır. Bölgede görev yapan güvenlik güçlerinin takviye edilmesiyle taraflar kontrol altına alınarak tartışma sona erdirilmiştir. Gölbaşı köyünde hayat normale dönmüş olup, konuyla ilgili inceleme sürdürülmektedir."

13 yaralı, 4'ü ağır

Hatay Valiliği'nden yapılan ikinci bir açıklamada da kavgada 13 kişinin yaralandığını ve bunlardan 4'ünün sağlık durumunun ağır olduğunu bildirdi.

Kırıkhan Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınan yaralılardan Kemal Yüceur'un İskenderun Devlet Hastanesi'ne, Süleyman Bilgin'in Mustafa Kemal Üniversitesi Araştırma Hastanesi'ne, Erhan Bilgin, Şamo Bilgin, İsmail Bilgin ve Abdullah Bilgin'in Kırıkhan Özel Bilim Hastanesi'ne sevk edildiği, Hayriye Alp, Yusuf Yüceur, Rahime Yüceur ile Özgül Yüceur'un ise Kırıkhan Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındığı belirtildi.

Şanlıurfa'da muhtar yakınları arasında kavga

Şanlıurfa'da Çankaya Mahallesi Muhtar adayı İsmail Çiftçi ile Şükrü Polatçı arasında seçmenleri yönlendirdikleri iddiasıyla tartışma çıktı. Tartışma, kısa sürede iki muhtar adayının yakınlarının da katılımıyla bıçakların kullanıldığı kavgaya dönüştü.

Oy kullanmaya gelenlerin önünde meydana gelen kavgada; muhtar adayı Şükrü Polatçı'nın oğlu Uğur Polatçı ile yeğeni Mehmet Polatçı bıçakla yaralandı. Bu sırada kavgayı ayırmaya çalışan bir polis memuru da elinden hafif yaralandı. Okula takviye olarak çağrılan polislerin biber gazıyla müdahale ederek ayırdığı kavgaya karıştığı belirlenen 4 kişi gözaltına alındı. Ambulansla hastaneye götürülen yaralılardan Uğur Polatçı'nın hayati tehlikesinin bulunduğu bildirildi.

Birecik'te de muhtar adayları kavgası: 6 yaralı

Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde, iki aile arasında muhtarlık yüzünden çıkan silahlı ve sopalı kavgada 6 kişi yaralandı.

Olay, sabah saatlerinde Birecik'e bağlı Çiftlik Köyü'nde meydana geldi. Köyde muhtar adayları Ersöz ile Öztürk aileleri arasında tartışma çıktı. Tartışma kısa sürede kavgaya dönüşürken, kim tarafından ateşlendiği bilinmeyen tabancadan çıkan kurşunların isabet ettiği muhtar adayı Emin Öztürk ile yakınları Salih Öztürk, Hasan Öztürk ve Mehmet Öztürk yaralandı. Kavgada isimleri öğrenilemeyen 2 kişi ise sopa darbeleriyle yaralandı.

Yaralılar, ambulanslarla Birecik Devlet Hastanesi'ne götürülürken, jandarma köyde önlemleri artırdı.

Siverek'te kavga

Siverek'e bağlı Hamamören Köyü'nde, sandık başında BDP'li "Fener" ile AK Partili "Karalayalı" ailesi fertleri arasında açık oy kullanılması iddiasıyla tartışma çıktı. Kısa sürede iki ailenin yakınlarının katılımıyla büyüyen tartışmada taraflar tekme tokat kavga etti. Jandarmanın müdahalesiyle bastırılan kavgada; Ramazan, Ferit, İbrahim ve Ömer Fener yaralandı. Yaralılar, yakınları tarafından otomobille götürüldüğü Siverek Devlet Hastanesi'nde ayakta tedavi edildi. Yaşanan olayın ardından jandarma, köyde önlem artırdı.

Gaziantep'de Meclis Üyesi Adayı yaralandı

Gaziantep'in Nizip ilçesinde de AK Parti Belediye Meclis Üyesi adayı ile 3 yakını çıkan kavgada bıçakla yaralandı. Nizip Endüstri ve Teknik Meslek Lisesindeki oy verme işlemini takip eden AK Parti'li bir grup ile A.T arasında başlayan sözlü tartışma kavgaya dönüştü. Çıkan kavgada, AK Parti Nizip Belediye Meclis Üyesi adayı Ömer Kılıçparlar, kardeşi Mehmet Kılıçparlar, yeğeni Fatih Kılıçparlar ile Çağatay Özmen adlı kişi bıçakla yaralandı. Nizip Devlet Hastanesine kaldırılan yaralılardan Ömer Kılıçparlar, ilk müdahalesinin ardından Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesine sevk edildi. Polis, olayın ardından kaçan şüphelinin yakalanması için çalışma başlattı.

Uşak'ta İl Genel Meclis Üyesi adayına saldırı

Öte yandan Uşak'ın Sivaslı ilçesinde AK Parti İl Genel Meclis Üyesi adayı Hakan Turgut, başka bir partinin mensupları tarafından darp edildi.

Edinilen bilgiye göre, akşam saatlerinde ilçede bir ev ziyaretine giden eski AK Parti Sivaslı İlçe Başkanı ve İl Genel Meclis Üyesi adayı Turgut, başka bir parti üyesi yaklaşık 30 kişi tarafından sokakta darp edildi. Vatandaşlar tarafından Sivaslı Devlet Hastanesine kaldırılan Turgut, ambulansla Uşak Devlet Hastanesine sevk edildi. Turgut'un sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Olayın ardından ilçeye giden AK Parti Uşak Milletvekili Mehmet Altay, sağduyu çağrısında bulundu. Olayın karşıt görüşlü grup tarafından gerçekleştirildiğini, emniyet güçlerinin olaya karışan 5 kişiyi gözaltına aldığını, iki kişinin arandığını kaydeden Altay, "Çok üzücü bir olay. Hakan Turgut ortada bir neden yokken darp edildi. Sağlık durumunu yakından takip ediyoruz. İlçede bir gerginliğin yaşanmaması için çaba harcıyoruz. Seçim demokrasilerde çok önemlidir, şiddet kesinlikle tasvip etmediğimiz bir olay. Herkesi sağduyulu davranmaya davet ediyoruz" diye konuştu.

Yozgat'ta kavga

Yozgat'ta da muhtarlık seçimi nedeniyle iki grup arasında kavga çıktı, 3 kişi yaralandı.

Yozgat'ın merkeze bağlı Türkmensarılar köyünde muhtar adayları Hasan Duyar ile Mehmet Özipek'in yakınları arasında tartışma çıktı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi nedeniyle 3 kişi kafalarına aldığı taş ve sopa darbeleriyle yaralandı. Kavga sırasında yaralanan Selami (38), Adem (46) ve Hanifi Avcı (27) ambulansla Yozgat Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Erzurum'da da muhtarlık kavgası

Aziziye ilçesinde iki muhtar adayının yakınlarının karıştığı kavgada 6 kişi yaralandı.

İlçeye yaklaşık 3 kilometre uzaklıktaki Ömertepe Mahallesi'nde, oy kullanımı sırasında muhtar adayları Dursun Güneş ile Rafet Zengin arasında tartışma çıktı. Oy yüzünden tartışan iki muhtar adayının yakınları da olaya karışınca taraflar birbirlerine sopalarla saldırdı. Olayın bildirilmesi üzerine mahalleye çok sayıda çevik kuvvet ve ambulans gönderildi. Kavgada muhtar adaylarının yakınlarından 6 kişi yaralandı. Yaralılardan 3'ü ambulansla diğerleri ise kendi imkanlarıyla kentteki hastanelere kaldırıldı.

Rize'de bir jandarma yaralandı

Rize'de çıkan tartışmaya müdahale eden jandarma uzman çavuş, bacağına mermi isabet etmesi sonucu yaralandı.

Merkeze bağlı Küçükçayır köyünde, Küçükçayır İlkokulu yakınlarında Ş.G. ile Ali T. arasında çıkan tartışma, büyüyerek kavgaya dönüştü. Yerel seçim dolayısıyla okul çevresinde güvenlik önlemi alan jandarma ekipleri, kavgayı görünce olay yerine giderek tarafları ayırmaya çalıştı. Bu sırada Ş.G, tabancayla Ali T'ye ateş etti. Bacağına mermi isabet eden jandarma uzman çavuş Korhan Soylu yaralandı. Soylu, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi altına alındı. Olayın ardından minibüsle kaçan Ş.G, jandarma ekiplerince yakalandı. Ş.G. ile Ali T'nin köyde farklı muhtar adaylarını destekledikleri ve bu konuda daha önce tartıştıkları öğrenildi. Soruşturma sürdürülüyor.

Iğdır'da seçim iptal

Iğdır'ın Karakoyunlu ilçesine bağlı Aktaş Köyünde muhtarlık seçimi yüzünden çıkan kavgada 10 kişi yaralandı. Karakoyunlu İlçe Seçim Kurulu kavga sırasında pusula ve sandıklara zarar verildiği için seçimi iptal etti.

Olay bugün saat 11.00 sıralarında Aktaş Köyünde meydana geldi. Akçay ve Aksu aileleri arasında muhtarlık seçimi nedeniyle kavga çıktı. Kavgada muhtar adayı Aziz Akçay ile birlikte 10 kişi yaralandı. Kavga sırasında sandıklara ve oy pusulalarına da zarar verildi. Yaralılar, Iğdır Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Aktaş köyündeki olayları değerlendiren Karakoyunlu İlçe Seçim Kurulu, 225 seçmenin bulunduğu köyde seçimi iptal etti.