Mutlu Doğru: Çiftçilerin borçları ertelensin

Adana Çiftçiler Birliği Başkanı Mutlu Doğru, Adana'da kış aylarında yaşanan don olayı ve ilkbaharda yaşanan dolu nedeniyle birçok üreticinin ekininin zarar gördüğünü belirterek, ''Bakanlar Kurulumuzun alacağı kararla, ülke çapında doğal afetlerden etkilenen çiftçilerimize tarımsal kredi vade ertelemesinin bir an önce çıkarılmasını bekliyoruz" dedi.

Mutlu Doğru: Çiftçilerin borçları ertelensin

Adana Çiftçiler Birliği Başkanı Mutlu Doğru, "Bakanlar Kurulumuzun alacağı kararla, ülke çapında doğal afetlerden etkilenen çiftçilerimize tarımsal kredi vade ertelemesinin çıkarılmasını bekliyoruz." ifadesini kullandı.

Doğru, yaptığı yazılı açıklamada, Adana'da kış aylarında yaşanan don olayı ve ilkbaharda yaşanan dolu nedeniyle birçok üreticinin ekininin zarar gördüğünü bildirdi.

Bu doğal afetler sonucu ürünleri satılamayacak şekilde hasar gören tüm üreticilerin, tarım il ve ilçe teşkilatlarına başvurarak, hasar tespit raporlarını aldıklarını belirten Mutlu, şunları kaydetti:

"Tarımda üretimin sürekliliği ve bu mağdur üreticilerimizin üretime devam edebilmeleri için tarım kredi kooperatifleri ve Ziraat Bankasına olan tarımsal kredi borçlarının vadesi uzatılmalı. Vadesi gelen kredilerini kapatamayan üreticiler dışarıdan daha yüksek oranlarla borçlanmak durumunda kaldı. Üreticilerimiz, kapatılması daha zor finansal yükler altına girmeden, Bakanlar Kurulumuzun alacağı kararla, ülke çapında doğal afetlerden etkilenen çiftçilerimize tarımsal kredi vade ertelemesinin bir an önce çıkarılmasını bekliyoruz."