Napolyon hayranları için 'saçlı' saat

İsviçre merkezli De Witt isimli firma, içerisinde Napolyon’un saçının olacağı 500 adet saat üreteceğini duyurdu.Söz konusu saatin yaklaşık 25 bin TL fiyatla satışa sunulması bekleniyor.

Napolyon hayranları için 'saçlı' saat

Eski Fransa İmparatoru Napolyon Bonapart’a ait olan saç telleri İsviçreli bir şirket tarafından özel yapım saatlerin içerisine yerleştirilecek.

De Witt isimli firmadan yapılan açıklamaya göre, Napolyon Bonapart’a ait saç tellerinin her biri yarım inç olmak üzere kesilecek ve bu proje için özel üretilecek 500 adet saatin içerisine yerleştirilecek. Saçları istedikleri boyuta getirmek için dün kesme işlemine başlayan firmanın Napolyon Bonapart hayranları için geliştirdiği bu saati 8 bin Euro (25 bin TL) fiyatla satışa sunması bekleniyor.

Geçtiğimiz günlerde Napolyon’un şapkası açık artırma ile satışa sunulmuş, Güney Koreli bir alıcı bu eşya için 1,9 milyon euro ödeyerek şapkanın yeni sahibi olmuştu. Ürettiği özel yapım saatler ile bilinen De Witt’in kurucusu Viviane de Witt'in kocasının Napolyon ile kan bağı bulunuyor. Şirket, aralarında eski imparatorun saçının da olduğu Napolyon’a ait eşyalar için yaklaşık 30 bin Euro (90 bin TL) ödemişti.