Otomatik BES'e sendikadan 'asgari' eleştirisi

Öz İplik İş Sendikası Başkanı Murat İnanç, "Asgari ücretlinin eti ne budu ne ki; vergi açığını, tasarruf açığını düşündüğünüzde aklınıza ilk neden asgari ücretli geliyor” dedi

Otomatik BES'e sendikadan 'asgari' eleştirisi

Hak-İş Konfederasyonu’na bağlı Öz İplik İş Sendikası Başkanı Murat İnanç, otomatik bireysel emeklilik sistemini (BES) “zorunlu BES” olarak nitelendirerek, işçinin ücretinden kesilecek 100 liranın onun bütçesinde açık anlamına geleceğini savundu. İnanç, “İşçinin ücretinden, sigorta şirketlerine ‘zorla’ para aktarmayın. Asgari ücretlinin eti ne budu ne? Tasarruf, vergi açığını düşündüğünüzde aklınıza ilk neden asgari ücretli geliyor” diye konuştu.

Otomatik BES'e sendikadan 'asgari' eleştirisi - Resim : 1
Murat İnanç, vergi dilimindeki artış dolayısıyla asgari ücretlinin “çifte kıskaç” altında bulunduğu bir döneme denk gelen otomatik BES konusunda işçiye sorulmadığını belirtti. İnanç, “Bu uygulamaya karşıyız. Asgari ücretlinin parasına dokunmayın. Asgari ücretlinin eti ne budu ne ki; vergi açığını, tasarruf açığını düşündüğünüzde aklınıza ilk neden asgari ücretli geliyor” dedi.

“Vergi kesilecek, tasarruf zorla yaptırılacak. Sizin için küçük gelebilir ama bu bizim bütçemiz için ‘açık’ demek” diyen İnanç, geçmişte başarısızlıkla sonuçlanan Zorunlu Tasarruf Hesabı’na dikkat çekti. Murat İnanç, “İşçinin ücretinden sigorta şirketlerine ‘zorla’ para aktarmayın. Bu yabancısı olduğumuz bir ‘akıl’ değil, Zorunlu Tasarruf Hesabı’nı unutmadık” diye konuştu.


Kaynak:Habertürk