"Paralar oğlunun şirketine gitti"

THK operasyonunda şok iddia!

"Paralar oğlunun şirketine gitti"
Türk Hava Kurumu operasyonunda, Eurocopter’dan alınan ambulans helikopterlerin parasının Başkan Osman Yıldırım’ın oğlunun Asay şirketine aktarıldığı iddia edildi. Yıldırım, oğlu ve özel kaleminin de aralarında bulunduğu 5 kişi tutuklandı

Habertürk'ün haberine göre, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca Türk Hava Kurumu’na (THK) yönelik başlatılan operasyon kapsamında gözaltına alınan kurum başkanı Osman Yıldırım ile oğlu Emre Yıldırım ve Özel Kalem Müdürü İrfan Yıldız’ın da aralarında bulunduğu 5 kişi; “rüşvet”, “ihaleye fesat karıştırmak” ve “mal varlığı değerlerini aklamak” suçlamasıyla tutuklandı. Osman Yıldırım, oğlu Emre Yıldırım, eşi Sultan Yıldırım, THK Vakfı Genel Müdürü Faruk Volkan Yılmazer’in aralarında bulunduğu 10 kişi, dün savcılıkta ifade verdi. Şüphelilerden Sultan Yıldırım ve 2 kişi serbest bırakıldı. Tutuklanmaları talebiyle Nöbetçi 4. Sulh Ceza Mahkemesi’ne çıkarılan Osman Yıldırım, oğlu Emre Yıldırım ve özel kalem müdürünün de aralarında bulunduğu 5 kişi tutuklandı. 2 kişi ise adli kontrol kaydıyla serbest bırakıldı. Soruşturma dosyasında adı geçen Fransa ve Almanya’nın öncülük ettiği Avrupa ortaklığı Eurocopter’in kıdemli satış temsilcisi Luisa Alberti’nin ise yurtdışına kaçtığı ve firari olarak arandığı öğrenildi.

"EN UYGUN FİYATA ALDIK"

Yıldırım, “En uygun fiyata bu helikopterleri temin etmeye çalıştık. Piyasadan daha düşük bir fiyata bu helikopterleri kuruma kazandırdık” dedi.

‘OĞLUMUN BELGELERİ BİZİM EVDE KALMIŞ’

“Helikopter alımıyla ilgili rüşvet ve komisyon almadım, vermedim. Aracılık da yapmadım” diyerek iddiaları reddeden Yıldırım, teknik takibe takılan para trafiği ile ilgili bilgi sahibi olmadığını savundu. Yıldırım, “satın alınan ambulans helikopterlerin parasının neden ilgili İspanya ve Almanya şirketlerine değil de oğlu Emre Yıldırım ile karısının ortak olduğu Asay firmasına aktarıldığı” sorusunu, “Bu konuda bilgi sahibi değilim” diye yanıtladı. Evindeki aramada oğlu Emre Yıldırım’ın ticari ilişkileriyle ilgili belgeler bulunan Yıldırım, “Oğlum yakın zamana kadar bizimle oturuyordu, bu nedenle oğlumun şahsına ve şirketlerine ait belgeler bizde kalmış” dedi.

‘GECE SISTEMI IÇIN LUISA ILE BULUŞTUK’

Oğlunun ticari ilişkilerini bilmediğini ileri süren Yıldırım, Euocopter’in temsilcisi Luisa Alberti ile görüşmelere oğlunun da katılması ile ilgili bir soruya, “Luisa ile helikopterlerin gece hizmet verebilmesi için ihtiyaç olan sistemi görüşmek için buluştuk. Luisa’yı oğlumla tanıştırmıştım. Ancak oğlumun o gün neden buluştuğumuz otele geldiğini hatırlamıyorum” diye yanıt verdi.