PayPal Türkiye'den çekiliyor, PayPal kullananlara ne olacak?

PayPal kullananlar dikkat! 6 Haziran pazartesiden itibaren tüm işlemler durdurulacak! Peki PayPal kullananlar ve PayPal ile satış yapan satıcılar bundan sonra ne yapacak?

PayPal Türkiye'den çekiliyor, PayPal kullananlara ne olacak?
PayPal, internet sitesi üzerinden, Türkiye'deki faaliyetlerini durdurduğunu müşterilerine duyurdu.

PayPal'ın internet sitesinden yapılan açıklamada, "PayPal olarak Türkiye’deki faaliyetlerimizi durdurduğumuzu üzülerek bildirmekteyiz.
6 Haziran 2016 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere Türkiye’deki müşterilerimiz PayPal hesapları üzerinden para gönderme ve alma işlemi yapamayacaklardır. Müşterilerimiz PayPal hesaplarına giriş yapabilir ve varsa hesaplarındaki bakiyeyi Türkiye’deki banka hesaplarına aktarabilirler.
Belirtmek isteriz ki, PayPal’ın önceliği her zaman müşterileri olmuştur. Ancak yerel düzenleyici kuruluşa yaptığımız lisans başvurusunun reddi ve ilgili kurumun Türkiye'deki faaliyetlerimizi durdurma talimatı doğrultusunda uygulamak durumunda olduğumuz bu karardan dolayı üzüntü duymaktayız.
Müşterilerimiz bilgi sayfasını ziyaret ederek bu sürecin kendilerini nasıl etkileyeceğine ilişkin detaylı bilgi alabilirler.
PayPal olarak tüm müşterilerimize bugüne kadar bizi tercih ettikleri için teşekkürlerimizi iletmek isteriz. PayPal'a vermiş olduğunuz destek Türkiye'deki çalışanlarımız ve şirketimiz için her zaman önemli olmuştur.
Gelecekte Türkiye'deki müşterilerimize yeniden hizmet verebilmek için gerekli izinlerin alınması yönündeki çalışmalarımız devam edecektir." denildi.

PayPal'ın, internet sitesinde, faaliyetlerini durdurmasının sebebini ve bundan sonraki sürecin PayPal kullananları nasıl etkileyeceğini de soru cevaplarla açıkladı. İşte o soru cevaplar:

PayPal Türkiye’deki operasyonlarını neden durduruyor?
Türkiye’de ödeme faaliyetlerinde bulunmak için yaptığımız lisans başvurusunun BDDK tarafından reddi nedeniyle faaliyetlerimizi durdurmaktan başka bir seçeneğimiz bulunmamaktadır.
Gelecekte Türkiye'deki müşterilerimize yeniden hizmet verebilmek için gerekli izinlerin alınması yönündeki çalışmalarımız devam edecektir.

Müşteriler daha detaylı bilgiye nereden ulaşabilir?
Önümüzdeki birkaç gün boyunca, Türkiye’deki müşterilerimize durum hakkında açıklama yapmak için iletişim halinde olacağız. Müşterilerimizin PayPal hesapları ile bağlantılı e-posta adreslerine konuya ilişkin e-posta göndereceğiz. Ayrıca detaylı bilgiye şu siteden erişebilirsiniz: www.paypal.com.tr
PayPal müşteri hizmetlerine; www.paypal.com/selfhelp/home adresini ziyaret ederek, destek@paypal.com adresine e-posta göndererek veya 444 77 01 ya da +353 1 4369128 (uluslararası arama ücretleri geçerli olabilir) numaralarını arayarak ulaşabilirsiniz.

Başka bir ülkede PayPal hesabı açabilir miyim?
Kullanıcıların ikamet ettikleri ülkede PayPal hesabı oluşturmaları gerekmektedir. Başka ülkelerde ikamet eden müşterilerimiz PayPal hesaplarını kullanmaya devam edebilirler.

PayPal hesabımdan paramı nasıl alabilirim?
Aşağıdaki adımları izleyerek PayPal hesabınızdaki bakiyeyi Türkiye'deki banka hesabınıza aktarabilirsiniz:
Bakiyenizi çekmek için:
Hesabınıza giriş yapın.
Özet sayfasında yer alan PayPal Bakiyesi'nden"Para Çekin"i tıklayın.
Çekmek istediğiniz tutarı girin, çekilen paranın iletileceği banka hesabını seçin ve "Devam"ı tıklayın.
Onay sayfasını inceleyin ve ardından "Gönder"i tıklayın.
Bakiyenin banka hesabınıza gönderilmesi 5 - 7 gün arası sürebilmektedir.
Banka hesap detaylarınızın doğru olup olmadığını lütfen kontrol ediniz. Ayrıca PayPal hesabınızda yer alan ad ve soyadınızın, banka hesabınızdaki ad ve soyadınız ile birebir uyumlu olması gerektiğini hatırlatmak isteriz.

PayPal hesabımda para varsa ancak Türkiye'de bunu aktarabileceğim bir banka hesabı yoksa ne yapabilirim?
Banka hesabı eklemek için aşağıdaki adımları izlemeniz gerekmektedir. Banka hesabınızın Türkiye'de geçerli bir banka hesabı olması gerekmektedir.
www.paypal.com.tr adresine gidip hesabınıza giriş yapin.
Sayfanın üst kısmında yer alan "Cüzdan"ı tıklayın
"Banka tanımlayın"ı tıklayın
Banka adı ve IBAN numaranızı girip "Banka hesabı tanımlayın"ı tıklayın
Ayrıca PayPal hesabınızda yer alan ad ve soyadınızın, banka hesabınızdaki ad ve soyadınız ile birebir uyumlu olması gerektiğini hatırlatmak isteriz.
PayPal hesabınızdaki bakiyenizi çekmekte zorluk yaşıyorsanız, www.paypal.com/selfhelp/home adresini ziyaret ederek, destek@paypal.com adresine e-posta göndererek veya 444 77 01 ya da +353 1 4369128 (uluslararası arama ücretleri geçerli olabilir) numaralarını arayarak bize ulaşabilirsiniz.

PayPal hesabımda sınırlama varsa ve paramı çekemiyorsam ne yapabilirim?
PayPal hesabınızda bir sınırlama varsa, bu sınırlamayı kaldırmak için lütfen hesabınızın Çözüm Merkezi'nde listelenmiş adımları izleyin.
PayPal hesabınızdaki sınırlamayı kaldırmakta zorluk yaşıyorsanız, bize www.paypal.com/selfhelp/home adresini ziyaret ederek, destek@paypal.com adresine e-posta göndererek veya 444 77 01 ya da +353 1 4369128 (uluslararası arama ücretleri geçerli olabilir) numaralarını arayarak ulaşabilirsiniz.

PayPal hesabıma biri para göndermeye çalışırsa ne olur?
6 Haziran 2016 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere müşterilerimiz artık Türkiye’de para gönderip alma işlemi yapamayacaklardır. Bu işlemler başarısız olacak ve müşterilerimize bu işlemleri gerçekeleştirmenin, bundan sonra mümkün olmayacağına dair bilgi verilecektir.

Ön ödemeli PayPal Nakit Kartımda hala param varsa ne yapmam gerekir?
Ön ödemeli PayPal Nakit Kart ile ilgili sorularınızın cevaplarına www.paypal-nakit.com adresinden PayPal Nakit web sitesini ziyaret ederek ulaşabilirsiniz.

Bir PayPal üye işyerinde düzenli ödemeler gerektiren aboneliğim var. Bunlar etkilenecek mi?
Evet. 6 Haziran 2016 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere PayPal üye işyeri abonelikleriniz için ödeme yapmanız artık mümkün olmayacaktır. Diğer uygun ödeme seçeneklerini araştırmak için ilgili PayPal üye işyeri ile görüşmenizi tavsiye ederiz.

Hizmetlerin durdurulduğu tarihte veya öncesinde alışverişlerde hala Alıcı Korumasından yararlanabilir miyim?
Evet. Faaliyetlerin durdurulduğu tarih ve öncesi işlemleriniz için açacağınız PayPal Alıcı Koruması hak talepleri, PayPal Alıcı Koruma Programı kapsamında değerlendirilecektir.

Hizmetlerin durdurulduğu tarihte veya öncesinde Alıcı Koruması talebi nasıl oluştururum?
Faaliyetlerin durdurulduğu tarih ve öncesi işlemleriniz için de PayPal Alıcı Koruması talebi açabilirsiniz. Bunun için PayPal müşteri hizmetlerine; www.paypal.com/selfhelp/home adresini ziyaret ederek, destek@paypal.com adresine e-posta göndererek veya 444 77 01 ya da +353 1 4369128 (uluslararası arama ücretleri geçerli olabilir) numaralarını arayarak ulaşabilirsiniz.

PayPal Müşteri Hizmetleri’ne nasıl ulaşabilirim?
Müşteri hizmetleri ekibimiz Pazartesi’den Cuma’ya 9:00 – 17:30 saatleri arasında hizmet vermektedir. PayPal müşteri hizmetlerine; www.paypal.com/selfhelp/home adresini ziyaret ederek, destek@paypal.com adresine e-posta göndererek veya 444 77 01 ya da +353 1 4369128 (uluslararası arama ücretleri geçerli olabilir) numaralarını arayarak ulaşabilirsiniz.

PayPal Müşteri Hizmetleri’ne ulaşamıyorum, ne yapabilirim?
Şu anda Türkiye’deki PayPal müşterilerinden aldığımız çağrılarda bir artış yaşadığımız için uzun bekleme süreleri ile karşılaşabilirsiniz. Sebep olduğumuz rahatsızlık için özür diler, anlayışınız için teşekkür ederiz. Tüm müşteri taleplerine mümkün olan en hızlı şekilde karşılık vermek için elimizden geleni yapmaktayız. Ayrıca www.paypal.com/selfhelp/home adresini ziyaret edebilir, destek@paypal.com adresinden bize e-posta gönderebilir veya 444 77 01 ya da +353 1 4369128 (uluslararası arama ücretleri geçerli olabilir) numaraları üzerinden çağrı merkezimize ulaşabilirsiniz.

Türkiye dışında yerleşik olan müşterilerden PayPal ödemeleri alabilecek miyim?
Türkiye’deki satıcılarımız 6 Haziran 2016 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere, Türkiye’deki alıcılardan veya diğer ülkelerdeki alıcılardan Türkiye’deki hesaplarına ödeme alamayacaklardır.

PayPal ile ödeme işlemleri sözleşmem var ise, bu sözleşme nasıl etkilenecektir?
PayPal olarak artık Türkiye’de hizmet sunma iznimiz bulunmamaktadır, bu nedenle Türkiye’deki müşterilerimiz adına yaptığımız işlemleri durdurmamız gerekmektedir.

Hizmetlerin durdurulduğu tarihten sonra Türkiye’deki bir alıcıya ne şekilde para iadesi gerçekleştirebilirim?
Türkiye’deki bir müşteriye para iadesi yapmanız gerekmesi halinde, PayPal Müşteri Hizmetleri ile veya varsa Müşteri Hesap Yöneticinizle iletişime geçebilirsiniz.

Hizmetlerin durdurulduğu tarihte veya öncesinde aldığım ödemeler üzerinde satıcı korumam devam edecek midir?
Evet. PayPal faaliyetlerinin durdurulduğu tarih ve öncesinde alınmış olan ödemeler için satıcılar tarafından yapılacak geçerli koruma talepleri üzerine satıcı koruması hizmeti sunmaya devam edecektir.
PayPal hesabımdan paramı nasıl alabilirim?
Aşağıdaki adımları izleyerek PayPal hesabınızdaki bakiyeyi Türkiye’deki banka hesabınıza aktarabilirsiniz:
Bakiyenizi çekmek için:
Hesabınıza giriş yapın.
PayPal Bakiyesi sekmesinde yer alan "Para Çekin"i tıklayın.
Çekmek istediğiniz tutarı girin, çekilen paranın iletileceği banka hesabını seçin ve "Devam"ı tıklayın.
Onay sayfasını inceleyin ve ardından "Gönder"i tıklayın.
Bakiyenin banka hesabınıza gönderilmesi 5 - 7 gün arası sürebilmektedir.
PayPal hesabınızdaki bakiyeyi çekmeden önce paranın aktarılacağı banka hesap detaylarınızın doğru olup olmadığını kontrol ediniz. PayPal hesabınızda yer alan adınızın, paranın aktarılacağı banka hesabınızdaki adınız ile birebir uyumlu olması gerektiğini hatırlatmak isteriz.

PayPal Müşteri Hizmetleri’ne nasıl ulaşabilirim?
Müşteri hizmetleri ekibimiz Pazartesi’den Cuma’ya 9:00 – 17:30 saatleri arasında hizmet vermektedir. Müşteri hizmetleri ekibimize www.paypal.com/selfhelp/home veya destek@paypal.com adresleri ya da 444 77 01 ya da +353 1 4369128 (uluslararası arama ücretleri geçerli olabilir) numaraları üzerinden ulaşabilirsiniz.

PayPal Müşteri Hizmetleri’ne ulaşamıyorum, ne yapabilirim?
Şu anda Türkiye’deki PayPal müşterilerinden aldığımız çağrılarda bir artış yaşadığımız için uzun bekleme süreleri ile karşılaşabilirsiniz. Sebep olduğumuz rahatsızlık için özür diler, anlayışınız için teşekkür ederiz. Tüm müşteri taleplerine mümkün olan en hızlı şekilde karşılık vermek için elimizden geleni yapmaktayız. PayPal müşteri hizmetlerine; www.paypal.com/selfhelp/home adresini ziyaret ederek, destek@paypal.com adresine e-posta göndererek veya 444 77 01 ya da +353 1 4369128 (uluslararası arama ücretleri geçerli olabilir) numaralarını arayarak ulaşabilirsiniz.