Piyasalara deprem geliyor!

Morgan Stanley'in tüyler ürperten raporunda Türkiye'yi de çok yakından ilgilendiren tepsitler var!

Piyasalara deprem geliyor!
Morgan Stanley son raporunda gelişmiş piyasalarda güçlenmenin devam edeceğini, gelişen piyasaların ise sallanmaya başlayacağını öngördü.
Gelişmiş ekonomilerin (DM) güçlenerek iyi yol alırken Morgan Stanley’e göre yılın ikinci yarısında da genişlemeye devam edecek.
Gelişen ekonomiler (EM) ise yıla karışık başlarken sallantı gelecek aylarda da devam edecek. Gelişen piyasalar için yeni büyüme modellerinin geliştirilmesi gerektiğinin altını çizen Morgan Stanley analistleri 2014 için küresel ekonomide yüzde 3.4’lük yükseliş beklentilerini kaydettiler.
Kurumun 2015 için beklentisi ile yüzde 3 olarak açıklandı. Risklerin aşağı yönlü olduğunu öngören Morgan Staley, DM’lerde enflasyon risklerinin devam ediyor olduğuna dikkat çekti. Morgan Stanley analistleri EM’lerde merkez bankalarının faizleri arttırmaya devam edeceğini öngördü.
Euro Bölgesi ve ABD tarafında düşük enflasyon riskine işaret eden kurum özellikle euro bölgesinde Japonya tarzı bir deflasyon riskinin olduğuna dikkat çekti. Hala euro bölgesinin bu tehditten kaçabileceğini yeni politikalar ile bu süreçten uzaklaşılabileceği değerlendirmesi dikkat çekti.
Gelişen piyasalar için modelin bozulduğunu kaydeden Morgan Stanley yeni bir büyüme modeli ve yapısal reformlara ihtiyaç olduğuna vurgu yaptı. (The Lira)