Piyasalarda gözler saat 14:00`a kilitlendi!

Küresel piyasalarda dikkatler Yellen`ın yapacağı konuşmaya çevrilirken, yurt içinde ise Merkez Bankası`nın faiz kararına odaklanılacak. Açıklamalar öncesinde dolar/TL 2.93 seviyesinden işlem görüyor.

Piyasalarda gözler saat 14:00`a kilitlendi!

Küresel piyasalarda dikkatler Yellen'ın yapacağı konuşmaya çevrilirken, yurt içinde ise Merkez Bankası'nın saat 14:00'da açıklayacağı faiz kararına odaklanılacak. Açıklamalar öncesinde dolar/TL 2.93 seviyesinden işlem görüyor.

Uzmanlar Merkez Bankasının bu ayki toplantısında faiz koridorunun üst bandında 25 baz puanlık indirim öngörüyor.

Tokyo'da SMBC Friend Securities kıdemli stratejisti Toshihiko Matsuno, "Yatırımcıların Yellen'ı beklemesi ile birlikte, hisse senedi piyassında muhtemelen güçlü bir yön görmeyeceğiz," dedi ve "Son dönemde sıçrama yapan petrol, tekrar düzeltme yapmaya başladı ve emtia ile ilgili hisse senetlerini aşağı çekiyor" şeklinde görüş bildirdi.

Tanınmış fon yöneticisi ve Allianz SE'nin baş ekonomi danışmanı Mohammed El-Erian, Fed yetkililerinin faizi düşük tutmanın maliyetini düşünmesi gerektiğini söyledi ve bu durumun, tasarruf edenleri cezalandırarak ve dahha iyi getiri arayan fon yöneticilerinin tedbirsiz işlemlerini cesaretlendirerek finans piyasalarında sıkıntılara neden olabileceği uyaarısında bulundu.

MSCI Asya Pasifik Endeksi'nde enerji hisselerini içeren alt endeks, Tokyo saati ile 11:10'da yüzde 0.8 aşağıda seyrediyordu ve bu hisseler, endeksteki 10 sanayi grubu arasında en fazla düşüş gösteren sektör oldu.