Piyasalarda kötü günler kapıda!

Borsa ve devlet tahvili piyasalarında sıkıntılı günlerin yaklaşmakta olduğuna dikkat çekildi

Piyasalarda kötü günler kapıda!

Piyasalara yönelik karamsar tahminleriyle bilinen analistlerden Bill Fleckenstein, borsa ve devlet tahvili piyasasında kötü günler yaşanacağına işaret etti.

Finansal danışmanlık şirketi Fleckenstein Capital’ın sahibi olan analist, merkez bankalarının gevşek para politikalarının yanlış bir sermaye dağılımı yaptığını ancak finansal krizden bu yana merkez bankalarının bu politikaların verdiği zarara kimsenin dikkat çekmediğini söyledi.

BÜYÜK SIKINTILARLA KARŞILAŞILACAK

Fleckenstein, “Devlet tahvili piyasası şaka gibi, borsalar da öyle. Şimdi hangisinin daha önce patlak vereceğini tahmin edemiyorum ama yolun sonunda büyük sıkıntılarla karşılaşılacağını söyleyebilirim” dedi. Analist sözlerine şöyle devam etti:

“ABD’de finans piyasalarının güzel bir son şansı yok. Bizi buraya getiren şeyse Fed’in gelen gevşek para politikası. Bunun sonunda ya şişkin bir enflasyonla baş başa kalacağız ya da devlet tahvili piyasası gerçekten sıkıntılı günler yaşayacak. Bununla birlikte Fed’in güvenirliği sarsılacak. Bu konuda bir şeyin yapılması gerekiyor.” Fleckenstein, “Bu gidişatın sonunun iyi gelmesi pek olası değil. Uzun süredir devam eden döngü bu. Bu gidişin ne zaman değişeceği ya da bunu neyin değiştireceğini söylemek kolay değil. Ancak bilmemiz gereken şey şu ki çok kırılgan bir yapı var” diye devam etti.