Piyasalarda son durum

Piyasalarda hareketli dakikalar

Piyasalarda son durum

İstanbul serbest piyasada dolar 2,7640, euro 3,0620 liradan güne başladı. İlerleyen saatlerde döviz piyasasında satış baskısı hızlandı. Dolar saat 15.56 itibarıyla dünkü kapanışına göre yüzde 0.80 düşerek 2.75 TL'nin altına indi. Eurodaki kayıp ise yüzde 1.26 oldu. Euro/dolar paritesinde yaşanan yüzde 0.47'lik düşüş eurodaki değer kaybını destekledi.
Borsa İstanbul ise saat 15.57 itibarıyla dünkü kapanışının yüzde 1.42 üzerinde.

Ak Parti ile CHP arasında yürütülen koalisyon görüşmelerinin "olumlu" gittiği yönündeki açıklamaların piyasalara pozitif etki yaptığı söyleniyor.

Önceki kapanışta doların satış fiyatı 2,7760 lira, euronun satış fiyatı ise 3,0730 lira olmuştu.

Suruç'ta geçen hafta meydana gelen patlamanın ardından yurtiçinde saldırı olaylarının devam etmesi, PPK ve IŞİD'e karşı başlatılan askeri operasyonlar ve operasyonların ardından PKK'nın ateşkesi sona erdirmesi güvenlik endişelerini artırırken piyasalar baskı altında kalmayı sürdürüyor.

Dış piyasalarda Çin hisselerinde yaşanan derin kayıpların devam etmesiyle beraber risk iştahı da azalmaya devam ediyor. İç piyasada ise yaşanan son güvenlik olaylarının uzun vadede de etkilerinin devam edebileceği endişeleri ve bu süreçte henüz erken seçim olasılığının ortadan kalkmamış olması piyasanın satış baskısının daha sert hissedilmesine neden oluyor