Pokemon iPhone telefona ve android telefona nasıl indirilir?

Pokemon'u cep telefonunuza indirmenin yöntemi, iPhone, iOS, Samsung android telefonlara Pokemon Go nasıl yüklenir ve Türkiye'de nasıl oynanır?

Pokemon iPhone telefona ve android telefona nasıl indirilir?
Henüz resmi olarak Türkiye'de yayınlanmamış olmasına rağmen kullanıcılar merakla Pokemon iPhone'a nasıl indirilir ve Pokemon android telefonlara nasıl yüklenir sorusunun cevabını arıyor. Peki Pokemon Go telefonlara nasıl yükleniyor. İşte Pokemon Go oynamak isteyen akıllı telefon sahiplerinin yapması gerekenler.
Normalde Pokemon Türkiye'de oynanamasa da yine de Pokemon Go'yu indirmek için yapılması gerekenler var ve bunları yaptıktan sonra oyunu Türkiye'den de oynayabiliyorsunuz. Burada bir uyarıda bulunalım, Pokemon Go'yu resmi olmayan şekilde telefonunuza indirmek cihazınıza zarar verebilir.
Android telefona Pokemon nasıl indirilir?
Niantic Labs tarafından geliştirilen ve 90’lı yılların efsane oyununu tekrar günümüze getiren Pokemon GO, ilk çıktığı günden itibaren büyük ilgi gördü. Dünya genelinde adeta akım haline gelen Pokemon GO, şu anda sadece belirli ülkelerde resmi olarak indirilebilir durumda. Türkiye’de önümüzdeki aylar içerisinde sunulması beklenen oyun için pek çok kullanıcı beklemek istemezken, oyunu oynamak isteyenler birkaç küçük ayar ile Pokemon GO oynamaya hemen başlayabilir.

Pokemon iPhone telefona ve android telefona nasıl indirilir? - Resim : 1
ANDROİD TELEFONA POKEMON İNDİRMEK İÇİN GOOGLE PLAY STORE'DA ÜLKE DEĞİŞTİRİN
Oyunun indirilmesi için bölge kısıtlaması getirildiği için kişilerin bu bölge kısıtlamasını aşması gerekiyor. Google Play ülke değiştirme işlemleri ile Samsung gibi android cihazlara da Pokemon GO yüklenebilir. Alternatif olarak .apk dosyalarının cihazlara yüklenerek oynanabilmesi mümkün olsa da bu durum çok önerilmemektedir. Zira güvenilir bir yerden temiz bir oyun dosyalarının elde edilmesi gerekir. Google Play ülke değiştirme işlemleri için kişilerin Hola Better Internet Download gibi alternatif VPN uygulamalarını tercih etmesi gerekiyor. Bu uygulamalar üzerinden yapılan işlemler ile birlikte kişilerin Google Play ülkesi değiştirilecek ve istenilen ülke yapılabilecektir. Belirtilen uygulamanın cihaza yüklenmesi ardında uygulamalar bölümünden Google Play seçeneklerinde ülke değişimi kolayca yapılabilir.

Android telefonlara pokemon yükleme

POKEMON iPHONE'A NASIL İNDİRİLİR?
Türkiye’de Pokemon GO oyununu oynamak isteyen iOS işletim sistemi sahiplerinin ise bu konuda çok fazla seçeneği bulunmuyor. Kanada hesabının olması halinde App Store üzerinden bu hesap ile giriş yapılması ve ardından oyunun indirilmesi yeterli olacak. Android işletim sistemine göre iOS işletim sisteminde ülke değiştirme ya da benzer kurallara aykırı işlemlerin yapılması oyunun oynanması sırasında pek çok sorunun yaşanmasına yol açıyor ve bu nedenle de fazla tercih edilmiyor.
Fakay yine de yüklemek istiyorsanız Kanada hesabı açmanın ve ios yani iPhone'da Pokemon oynamanın yolu şöyle.
Bölge kısıtlamasına sahip iOS uygulamalarını mobil cihazlarımıza indirebilmek için App Store ülke değiştirme ya da iOS ülke değiştirme işlemini uygulamamız gerekiyor. Bu iş için bilgisayarımızda iTunes yazılımını kullanmamız gerekecek.
Eğer önceden bilgisayarınızda iTunes yazılımını kullanıyorsanız ilk olarak mevcut iTunes hesabınızdan çıkış yapmanız gerekiyor. iTunes yazılımı açıldıktan sonra iPhone ülke değiştirme ya da iPad ülke değiştirme işlemleri için bilgisayarınızda çalışan iTunes içerisinden App Store bölümüne gidin. Bu bölüme gitmek için aşağdaki resimde işaretlediğimiz alana tıklayabilirsiniz
Pokemon iPhone telefona nasıl indirilir


"Müzik" başlığına tıkladığınızda açılan menüden App Store'u seçerseniz App Store üzerindeki uygulamaların listelendiği pencereye gideceksiniz. Bu sayfada sayfayı en aşağıya kaydırın ve ülke bayrağının yer aldığı simgenin üzerine tıklayın, alternatif olarak "Ülkeyi değiştir" seçeneğine de tıklayabilirsiniz.

Pokemon'u iPhone'a indirmek için ülke değiştirme

Bu bağlantılara tıklayınca ülke seçimi yapacağız. Bu bölümde kulanmak istediğiniz uygulama ya da oyun hangi ülkede kullanıma açıksa onu seçebilirsiniz. Oyunlar genelde ilk adımda Yeni Zelanda (New Zealand), Amerika veya Kanada gibi ülkelerde kullanıma açılıyorlar. Uygulamalar ise Amerika üzerinde daha yaygın olarak ilk erişime açılıyorlar.
Ülke seçiminizi tamamladıktan sonra App Store ana sayfasına geri dönün ve ücretsiz bir uygulamayı ya da oyunu indirmeye çalışın. Ücretsiz bir uygulama veya oyunun indirme sayfasına gittiğinizde "Get" tuşuna tıklamanız yeterli.

iPhone ve iPad'e pokemon yükleme

Bu tuşa tıkladığınızda iTunes sizden bir hesapla giriş yapmanızı isteyecek. Fakat burada mevcut hesabımızla giriş yapmak yerine yeni bir Apple kimliği yaratacağız
iPhone'lar için pokemon indirme hileleri

Apple kimliği oluşturmak için gerekli bilgileri girmek için kendinize yeni e-posta hesabı alabilirsiniz. Şifre oluştururken şifrenizin en az 8 karektere, bir büyük harfe, bir küçük harfe, bir sayıya sahip olduğuna, aynı karakterin 3 kere arka arkaya tekrar etmemesine ve boşluk kullanmamaya dikkat edin. Güvenlik sorularınızı seçin, diğer boşlukları doldurarak bir sonraki sayfaya geçiş yapın.

Ödeme yöntemi belirlediğiniz sayfada herhangi bir ödeme şekli seçmenize gerek yok. Bu nedenle sayfadaki "None" seçeneğinin seçili olduğuna emin olun. Fakat fatura adresi (Billing Adress) bilgilerini girmemiz gerekiyor. Bu adresin iTunes'a giriş yaptığımız ülke ile uyumlu olması gerekmekte. Kendinize geçerli bir adres oluşturmak için Fake Name Generator sitesinden faydalanabilir ve kendinize sahte bir kimlik, telefon numarası ve adres oluşturabilirsiniz. Bu bilgileri girerken dikkatli olmanız gerekiyor; çünkü girdiğiniz posta kodunun (zip code) seçtiğiniz şehirle uyumlu olması gerekmekte.
iPhone 5 iPhone 5S iPhone 6 iPhone 6S Plus pokemon indirme
Fake Name Generator'un size verdiği posta kodu kimlik bölümünün şu kısmında kırmızı ile işaretlenmiş alan içerisinde yer alıyor.

iPhone'da pokemon oynama

Altı yeşil ile çizili alan (FL) ise eyaletinizi belirtiyor. Deerfield Beach olarak göreceğiniz, posta kodunun solundaki bölüm ise şehri ifade ediyor. iTunes'ta fatura bilgilerindeki "State" bölümünü seçerken yeşil ile altı çizilmiş kısımdaki bilgiyi kullanabilirsiniz. Fake Name Generator'un size verdiği eyalet ile posta kodunun eşleşip eşleşmediğini bu site üzerinden kontrol edebilir, eğer size verilen şehir ve posta kodu bulunamıyor veya uyuşmuyorsa Fake Name Generator'dan kendinize yeni bir kimlik oluşturabilirsiniz.
Yukarıdaki resimde yeşil ile işaretlediğimiz telefon numarasının ilk üç hanesini alan kodu olarak kullanacak, geri kalan bölümünü arada tire işareti olmadan telefon numarası olarak kullanacaksınız. Bütün bilgileri doğru girdiğinizde işlem tamamlanacak ve verdiğiniz e-posta adresine bir doğruılama postası gönderilecek. Bu postadaki verify bağlantısına tıklayarak Apple ID'niz ile giriş yapacağınız internet sitesine yönlenceksiniz. Apple ID'niz kendinize az önce Apple hesabı oluştururken kullandığınız e-posta adresi, zaten bu adres aşağıdaki resimde işaretli bulanıklaştırılmış alanda size gösteriliyor

Pokemon oynamak için Apple id değiştirme

E-posta adresinizi Apple ID bölümüne, şifrenizi password bölümüne girdikten sonra "Continue" tuşuna tıklayın ve doğrulama işlemini tamamlayın. Şimdi yeni oluşturduğunuz ve aktifleştirdiğiniz Apple ID'niz ile iTunes'a giriş yapabilir ve bölge kısıtlamalı uygulamaları indirmeye başlayabilirsiniz. Eğer önceden farklı bir Apple ID'ye sahipseniz kullandığınız Apple ID'niz'den çıkış yapmayı ve yenisiyle sisteme giriş yapmayı unutmayın.


POKEMON NASIL OYNANIR?
Peki iPhone ve android telefonlara Pokemon Go oyununu yükledik. Pokemon nasıl oynanır?
Pokemon Go, Android mobil işletim sisteminde çalışan bir oyun. Telefon ve tablet gibi cihazlarda Artırılmış Gerçeklik (Augmented Reality) fikri üzerinden çalışan oyun, oyunculara gerçek dünyada Pokemon yakalama ve eğitme imkanı veriyor. Sosyal medyayı çıktığı günden beri sallayan ve oyuncular tarafından tam not alan Pokemon Go sunduğu yeni deneyim ile oyuncuları yürümeye, gezmeye teşvik ediyor. Şu an için belirli bir turnuva modunun gelip gelmeyeceği belli olmasa da yalnızca Pokemon toplamak bile milyonlar için büyük bir keyif haline geldi. “Artırılmış gerçekliğe” dayalı oyunda Pokemon karakterleri, telefonların kamerası kullanılarak gerçek dünyada görülüyor; amaç oyunun size hedef olarak gösterdiği yerlere gidip sanal karakterleri yakalamak. İnsanlar yataklarında, yemek yerken, hatta klozetlerin üstünde Pokemon karakterlerini görüntüleyip videolarını paylaşıyor.

Pokemon Go Nasıl Oynanır

Oyunu indirip cihazınıza yükledikten sonra (oyunu açtıktan sonra) bir hesap açmanız gerekiyor. Oyun ise iki farklı hesap seçeneği sunuyor: Birincisi Google (Gmail) hesabı, diğer ise Pokemon Trainer Club hesabı. Bunlardan birini (biz Google hesabı üzerinden anlatacağız) seçip hesabınızı oluşturduktan sonra ise erkek ve kadın olarak bir karakter belirlemeniz gerekiyor. Ardından seçtiğiniz karakterin görünümünü (yüz, saç, kıyafet, çanta vs.) zevkinize göre değiştirebilirsiniz.
Başlangıç pokemonunu seçme
Sonraki adımda ise sizden ilk pokemon karakterinizi seçmenizi istiyor. Başlangıç pokemonu seçenekleri arasında ise Charmander, Bulbasaur ve Squirtle bulunuyor. Bunlardan birini seçtikten sonra ise açılan kameranız üzerinden seçtiğiniz pokemonu yakalamanız gerekiyor. Bunun içinse poke topunu seçtiğiniz pokemon karakterinin üzerine doğru düzgün bir şekilde fırlatıp yakalamanız gerekiyor. Pokemonu yakaladıktan sonra ise ilgili pokemona ait çeşitli bilgileri (türü, kilosu, boyu vs.) görebilirsiniz.

Pokemon Go Ekran Görüntüsü
Gezmeye başlayıp Pokemon arama
Bundan sonra yapılması gerekenler ise biraz sizin fiziksel konumunuza ve hareketine bağlı. Çünkü daha önce de belirttiğimiz gibi Pokemon GO; gerçek-zamanlı olarak, gerçek dünyada (gerçek haritada) oynanan bir oyun.
Yürüyerek, gezerek, yani kısaca mesafe katederek birbirinden farklı pokemonlar ile karşılaşabilir bunları yakalayabilirsiniz. Yakalamak için önce bulduğunuz pokemona dokunup, açılan ekrandan poke topunu ilgili pokemona fırlatarak isabet ettirmek gerekiyor. Her pokemon yakaladığınızda ise karaktere özel Candy ve Stardust kazanıyorsunuz. Bunları ise pokemonlarınızı geliştirmek için kullanabiliyorsunuz. Ayrıca yakınınızda bulunan pokemonları sağ alt köşedeki alandan görebilir, ona göre uzağa gitmeden yakın çevrenizde araştırma yapabilirsiniz.
Pokemonları türlerine göre kendi bölgelerinde daha rahat bulabiliyorsunuz. Örneğin Su türüne ait bir pokemonu deniz kıyılarında veya sahillerde bulabiliyorken; Çimen türüne ait bir pokemona ise yeşillik alanlarda rastlayabilirsiniz.
*Başlangıçta toplayabileceğiniz maksimum pokemon sayısı 250, maksimum pokemon yumurtası ise 9’dur. Ancak coin karşılığında kapasiteyi arttırmak mümkün.
Pokestop nedir?
Önemli bölgelerde (müzeler, heykeller, meydanlar, tarihi binalar vs) ise mavi yuvarlak semboller ile gösterilen ve Pokestop adı verilen istasyonlar bulunuyor. Bu istasyonlarda pokemon yumurtaları ve daha fazla pokemon yakalayabilmek için lazım olan poke topları gibi itemler bulabiliyorsunuz. Henüz erişim sağlamadığınız Pokestop’lar mavi renk ile gösterilirken; erişim sağladıktan sonra mor rengine dönüşüyor.
Pokemon Gym (Salon) nedir?
Oyundaki asıl eğlencenin Pokemon Gym adı verilen salonlarda olduğunu söyleyebiliriz. 5. seviyeye ulaştığınızda erişim sağlayabileceğiniz kule şeklindeki bu salonlarda, pokemonlarınızı diğer oyuncuların pokemonları ile savaştırabiliyorsunuz. Ancak karşılaşmalardan önce Salon Lideri (Gym Leader) adı verilen üç liderden (üç takımdan veya üç renkten) birini seçmeniz gerekiyor. Yani bu salonları kısaca gerçek oyuncular ve takımlar ile yapılan mücadelelerin gerçekleştirileceği mekanlar olarak tanımlamak mümkün.
Eğer boş bir salon bulursanız da o zaman kendinizi Salon Lideri olarak belirleyebiliyorsunuz. Ancak salon dolu ise ve salonda sizinkinden farklı bir takım (renk) varsa, o zaman Salon Lideri ile mücadele etmeniz gerekiyor. Sizin takımınıza ait olan salonlarda ise savunmayı güçlendirebiliyor veya pokemonlarınızı eğitebiliyorsunuz.
Pokedex nedir?
Oyunun ana ekranında yer alan poke topu simgesine tıkladığınızda karşınıza bir menü çıkacaktır. Buradan Pokedex adı verilen seçeneğe dokunarak o ana kadar yakalamış olduğunuz tüm pokemonları görebiliyor ve detaylarına (kaç gez görüldüğü, kaç kez yakalandığı, kilosu, boyu, türü vs.) ulaşabiliyorsunuz.

Pokedex nedir
Pokemon Mağazası nasıl kullanılır?
Pokemon GO oyununun ücretsiz olarak oynandığından daha önce bahsetmiştik. Ancak dilerseniz oyun-içi satın almalar ile oyunda daha hızlı ilerlemeniz de mümkün. Mağaza üzerinden ücret karşılığında coin satın alabilir; bu coinler ile de poke topları, pokemon yumurtaları, modüller gibi itemlere sahip olabilirsiniz. Mağazaya ise yine ana ekran üzerinde yer alan poke topu simgesine tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Pokemon Mağazası
Yeni başlayanlar için pokemon ipuçları
Oyuna yeni başlayacak olanların bazı noktalara da dikkat etmesi gerekiyor diyebiliriz. Hem oyunu iyi kavramak, hem de daha iyi bir başlangıç yapabilmek adına işinize yarayacak ipuçlarından bazıları ise şöyle:
Kaç çeşit pokemon vardır?
Oyunu oynayacağınız cihazınızın donanımsal ve yazılımsal gereksinimleri karşıladığından emin olun.
Yanınızda ekstra bir batarya bulundurun. Oyunun yüksek kapasiteli bir oyun olduğunu ve bataryayı hızlı bir şekilde tükettiğini unutmayın. (Oyunda ayrıca bataryayı az tüketmesi için bir seçenek de bulunuyor, aktif edebilirsiniz.)
Mobil verinizi kontrol edin. Oyun fiziksel bir hareketlilik gerektirdiği için mobil veriye ihtiyaç duymaktadır. Dolayısıyla internet kullanımınızı kontrol edin ve oyuna öyle başlayın.
Pokemon türlerini iyi kavrayın
Eğer sıkı bir Pokemon takipçisiyseniz, pokemon türlerini mutlaka biliyorsunuzdur. Ancak bilmeyenlerin de farklı pokemon türlerini iyi kavraması, her türün zayıf ve güçlü yanlarını iyi öğrenmesi gerekir. Örneğin ateş çimene karşı, çimen suya karşı, su ise ateşe karşı güçlüdür.
Pokemon yakalamak ne işe yarar?
Her ne olursa olsun pokemon yakalamaya önce çevrenizden başlayın. Karşılaştığınız pokemonu sevmemiş ya da benzer bir pokemon türü daha önce bulunduğu için yakalamak istemiyor olabilirsiniz. Ancak;
Yakaladığınız her pokemon size deneyim puanı (XP) kazandırır. Eğer yeni bir pokemon türü yakalarsanız, o zaman ekstra XP daha kazanırsınız.
Yakaladığınız her pokemon için Candy ile ödüllendirilirsiniz; ki bu Candy’ler pokemonların evrimi için gerekli olduğundan, oyunda çok önemli bir yere sahiptir.
Pokestop’ları arayıp bulun
Poke topları, pokemon yumurtaları ve diğer itemleri elde edebilmenin en iyi yolu Pokestop’lardır. Dolayısıyla gezintiye çıktığınızda mutlaka Pokestop bulmaya çalışın. (Ingress’teki portalların olduğu bölgelerde bulabilirsiniz.)
Diğer oyuncular ile iletişime geçin
Pokemon GO’yu yalnız başınıza oynayarak da öğrenebilirsiniz. Ancak Facebook, Twitter, diğer Pokemon GO forumları gibi topluluklara dahil olarak çok daha hızlı ilerleme kaydedebilir ve fikir alışverişi ve dayanışma içerisinde oyunda daha başarılı olabilirsiniz.
Master Ball ne zaman kullanılır?
Master Ball adı verilen özel poke topları, Pokemon GO’daki en güçlü poke toplarıdır. Hemen kullanmak isteyebilirsiniz, ancak gelecekte ihtiyacınız olacağı için envanterinizde tutmanızda yarar var. Çünkü oyunun sonraki aşamalarında standart poke toplar ile yakalayamayacak kadar güçlü pokemon türleri ile karşılaşabilirsiniz. Master Ball ile ender görülen bu güçlü pokemonları çok daha rahat yakalamanız mümkün.
CP’si yüksek olan pokemonu tercih edin
Yeni başlayanlar, aynı pokemon türlerinin farklı CP’ye (Combat Power) sahip olduğunu bilmeyebilir. Örneğin yabani bir Psyduck 10 CP’ye sahipken, bir başka Psyduck 40 CP’ye sahip olabilir. Söz konusu evrim geçirme olduğunda CP’nin yüksek olması daha avantajlı olacağı için önce yüksek CP’si olan pokemonları elde tutmakta fayda var.
Pokemonların evrim geçirmesine önem verin
Evrim geçiren pokemonların büyük çoğunluğu, aynı pokemonların yabani türlerine göre daha güçlüdür. Örneğin yabani bir Wartortle 200-250 CP’ye sahipken; Squirtle’dan evrilen Wartortle 300-400 CP’ye sahip olabilir. Sayılar her ne kadar örnek olsa da, burada unutulmaması gereken nokta, evrim geçiren pokemonun yabani türlerine göre daha güçlü olmasıdır.
Pokemon takımınızı optimize edin
Takımınızın dayanıklılığını arttırarak ve zayıf yanlarını minimize ederek mümkün olduğunca takımınızı güçlü hale getirmeye çalışın. Bunu ise üç kategoriye ayırabiliriz:
Evrim: Bireysel pokemonların evrilmesi CP seviyelerinin artması bakımından oldukça önemlidir. Ki bu da takımınızın gücünü arttırması anlamına gelir.
Pokemon çeşitleri: Takımınızda bulunan pokemonların çeşitliliği, saldırılara karşı takımınızın dayanma gücünü arttırır. Örneğin bir takımdaki Çimen, Buz ve Böcek türünden olan pokemonların hepsi Ateş türünden olan pokemon karşısında zayıf düşer. Dolayısıyla bu takımda bir tane de Su türünden bir pokemonun olması gerekir. Sonuç olarak takımın farklı pokemon türleri ile dengelenmesi takımın dayanıklılığı açısından önemlidir.
Pokemon türü: Bazı pokemonların saldırı tarafı daha güçlü iken, bazılarının da savunma tarafı daha güçlüdür. Yani bazıları saldırı anında çok etkili olabilirken; bazıları da saldırılara karşı daha fazla direnç gösterebilir. Dolayısıyla pokemonunuzu seçerken bu kriterleri göz önünde bulundurabilirsiniz.


POKEMON YARGITAY'A SIĞINDI
Oyunu indiren kullanıcıların hızla artması sonrası Başkent sokakları da Pokemon avlamak için elinde cep telefonlarıyla yürüyen gençlerle dolmaya başladı. Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Makine Mühendisliği 1. sınıf öğrencisi Furkan Çengel de o gençlerden biri. Türkiye'nin yüksek yargı organlarından birisi olan Yargıtay'da büyük bir Pokemon'un olduğunu söyleyen Çengel, "Pokemon'un yerini tespit ettim. Ama Yargıtay'a almadılar. Güvenlik engeline takıldım" dedi.
Kimi iş çıkışı kimi ise sabahın erken saatlerinde mesken tutuyor Kızılay meydanını. 'Pokemon Go' avcıları, sabah saatlerinden itibaren Kızılay'da toplanmaya başlıyor. Karşıdan karşıya geçerken, yolda yürürken, durakta beklerken kısacası sokakta her yerde Pokemon avcısı bulmak mümkün. Sanal Pokemonları telefonlarının kameraları aracılığıyla hayatın içinde gibi görüp, onları yakalamaya çalışan gençler, telefona odaklandıkları için zaman zaman kazalar da yaşıyor. Kimi ayağının bir yere takılıp düşmekten yakınırken, kimileri de bir otomobilin altında kalmaktan son anda kurtulduğunu anlatıyor. Pokemonları yakalamak için sürekli hareket eden Pokemon Go severler, yorulduklarında ise kaldırımlarda oturarak avlanmaya devam ediyor.

Dünyada fırtınalar estiren mobil oyun Pokemon-Go kullanıcı sayısını yükseltmeye hızla devam ediyor. Pokemon Go’nun kullanıcı sayısıyla beraber oyuna gelen tepkiler de büyüyor. Sokağa taşan oyunun camilere de yansımasına da tepki gösterenler oldu. Diyanet-Sen Başkanı Mehmet Bayraktutar oyun ile ilgili sert açıklamalarda bulundu.
Habertürk’ten Aykut Yılmaz’ın haberine göre, Bayraktutar oyun hakkında, “Bu İslam dininin en güzel ibadet evi olan camileri hafife almaktır. İnsanların ibadet yeri camilerin ehemmiyet ve önemini küçümsemektir” diye konuştu. Batı dünyasının bir senaryosu olarak algıladığını kaydeden Bayraktutar, “Bunu kınıyorum. Türkiye'de yasaklanmasını istiyorum” dedi.