PolNet'teki arıza giderildi

Emniyet Genel Müdürlüğünün kullandığı PolNet bilişim sistemindeki arızanın giderildiği, gümrük kapıları ve havaalanlarında geçişlerin sorunsuz sağlandığı öğrenildi. İçişleri Bakanlığı arıza hakkında açıklama yaptı

PolNet'teki arıza giderildi

Emniyet Genel Müdürlüğünün kullandığı PolNet bilişim sisteminde dün meydana gelen arızanın giderildiği, gümrük kapıları ve havaalanlarında geçişlerin sorunsuz sağlandığı bildirildi.

Dün akşam saatlerinde meydana gelen arıza nedeniyle gümrük kapıları ve havaalanlarında oluşan yoğunluğun gece saatlerinde giderildiği, geçişlerin sorunsuz şekilde sağlandığı öğrenildi.

Bu tip durumlarda yedek bir sistemin devreye girdiğini belirten yetkililer, bazı gümrük kapılarında koordinasyon eksikliği nedeniyle sistemin devreye girmesinde gecikme olduğuna değinerek, arızanın kısa süre içerisinde giderildiğini ve sistemin dün gece yarısından itibaren sorunsuz olarak çalıştığını kaydetti. Yetkililer şu an için kendilerine ulaşan herhangi bir sorun bilgisi olmadığını bildirdi.

PolNet üzerinden, ulusal düzeyde güvenlik hizmetlerinin yanı sıra pasaport, silah ruhsat, ehliyet gibi vatandaşa yönelik hizmetler de veriliyor.

İçişleri Bakanlığı Basın Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamada, hudut kapıları ve havaalanlarında herhangi bir aksaklık yaşanmadan hizmet verilmeye devam edildiği belirtilerek, şöyle denildi:

"Emniyet Genel Müdürlüğü POLNET Bilgi Sisteminde, Elektronik Pasaport Kontrol Sistemlerinin (EPKS) Merkez Veri tabanlarına erişememesinden kaynaklı yaşanan arıza nedeniyle, dün akşam saatlerinde, hudut kapıları ve Atatürk Havalimanı'nda giriş-çıkış işlemlerinde aksaklık yaşanmış olup; arıza halinde kullanılmak üzere hazırlanan, Tahdit kontrolü yaparak giriş-çıkış işlemi yapan offline modül sistemi Atatürk havalimanında hemen diğer hudut kapılarında bir müddet sonra devreye sokulmuştur. Arızaya ilişkin tespit çalışmalarımız devam etmekte olup; çalışmaların uzun sürme ihtimaline karşı da, offline modülü şahısların arama kontrolünü yapar hale getirilmiş, hudut kapılarımız ve havaalanlarımızda herhangi bir aksaklık yaşanmadan hizmet verilmeye devam edilmektedir."