Prandelli hakkında flaş karar!

Galatasaray’da herkesin istediği oldu, Prandelli dönemi son buldu. Cim-Bom’u Gaziantepspor maçına Taffarel çıkaracak.

Prandelli hakkında flaş karar!

Galatasaray beklenen son...Prandelli bavulunu topladı. Cim-Bom’da ilk aday olarak Denizli gösterilirken, Taffarel ile de devam edilebileceği dile getirildi. Saffet Susic ile Tugay Kerimoğlu’nun diğer alternatifler olduğu ifade edildi.

Şampiyonlar Ligi’nde Anderlecht’e yenilerek Avrupa’ya erken veda eden Galatasaray’da Cesare Prandelli dönemi sona erdi. Yönetim, Gaziantepspor maçında takımı kaleci antrenörü Taffarel’in çıkarmasına karar verdi.

Miliyetten Nevzat Dizdar'ın haberine göre, Sarı-kırmızılı yönetim, Anderlecht dönüşü Point Otel’de olağanüstü bir toplantı gerçekleştirdi ve burada oybirliğiyle Prandelli’nin işine son verilmesi kararı çıktı. Kulübün içinde bulunduğu ekonomik kriz nedeniyle, 2015-2016 sezonun sonuna kadar sözleşmesi bulunan Prandelli’yi bir türlü gönderemeyen yönetim, sonunda ipini çekti. Yıllık 2 milyon 295 bin euro alan İtalyan çalıştırıcıya ne kadar ödeneceği ise hukukçular tarafından belirlenecek.

3 saatlik toplantı

Başkan Duygun Yarsuvat ile İkinci Başkan Hamdi Yasaman yurt dışında oldukları için toplantıya telefonla katılırken, Prandelli’yle devam etmenin bu saatten sonra mümkün olmadığı konusunda görüş birliğine varıldı. Bugün dönecek olan Yarsuvat’a ayrıca kapsamlı bir rapor sunulacağı öğrenildi. Zirvede Sportif AŞ Başkan Yardımcısı Ali Dürüst de yer aldı.

3 saat süren toplantının ardından Başkan Yardımcısı Abdurrahim Albayrak, kararı bildirmek için Prandelli’yle bir araya geldi. Gece yapılan zirvede Albayrak, Prandelli’ye, “Bu kararı vermemek için ilk günden beri çok direndik ama bir yerde artık ayrılık kaçınılmaz oluyor. Sezon sonuna kadar alacaklarının tamamını ödemeye hazırız” önerisini sundu. Prandelli karara saygı duyduğunu belirtirken, mali konularla ilgili işi avukatlarına bırakacağını bildirdi. Ancak Prandelli’nin mali yönden sorun çıkarmama garantisi verdiği ifade edildi.

Alternatifler çok

Galatasaray’da Prandelli’den boşalan koltuk için yerli ve yabancı adaylar da hemen masaya yatırıldı. Yönetimin önemli bir bölümü Mustafa Denizli’nin şu anki tabloda en doğru isim olduğu konusunda bir eğilim içinde olduğu bildirildi. Ancak hafta sonunda takımı sahaya sürecek olan Taffarel’in de adaylar arasında olduğu dile getirildi. Cim-Bom’da Saffet Susic ile Tugay Kerimoğlu da alternatifler arasında gösteriliyor.