Putin'in danışmanı: Petrol 30 dolara düşebilir

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in ekonomi danışmanı Aleksey Kudrin, petrol fiyatlarının gelecek yıllarda varil başına 30 dolara düşebileceğini belirtti.

Putin'in danışmanı: Petrol 30 dolara düşebilir

Rusya'nın başkenti Moskova'da düzenlenen Finans Forumu'nda konuşan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in ekonomi danışmanı ve Rus Stratejik Araştırmalar Merkezi Başkanı Aleksey Kudrin, petrol fiyatlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

"Petrol fiyatları önümüzdeki yıllarda tekrar varil başına 30 dolar bandına düşebilir" diyen Kudrin, düşük petrol fiyatlarıyla ilgili risklerin Rusya için devam ettiği, önümüzdeki 20 yıllık süreçte fiyatların 30 dolar bandından da aşağıya düşebileceği uyarısında bulundu.

Kudrin, Rus şirketlerin teknolojik gelişmeler ve inovasyon konusunda geri kaldığını belirterek, “Eğer teknolojik yenilikler konusunda gereken adımlar atılmazsa Rus firmaları önümüzdeki 10-20 yıllık süreçte küresel piyasalarda rekabet edemeyecek.” dedi.

Küresel ekonomiye dair değerlendirmelerde de bulunan Kudrin, Avrupa ve ABD’deki borç düzeylerinin kritik seviyelerde olduğu uyarısında bulunarak, “ABD borçları konusunda kritik bir seviyeye geldi, Avrupa da bu yolda ilerliyor. Bu çok önemli bir mesele.” ifadesini kullandı.

Rusya Devlet Başkanı Putin’e yakınlığıyla bilinen Kudrin, 2008 krizinde uyguladığı sıkı mali politikalar ve başarılı kriz yönetimiyle tanınıyor.