Royal Halı için önemli açıklama!

Royal Halı payları 04 Ağustos 2016 tarihinde Yakın İzleme Pazarı`nda işlem görmeye başlayacak. KAP`a yapılan açıklamada finansal kuruluşların bir kısmının alacaklarını tahsil etmek için şirket aleyhine haciz işlemi başlattığı bilgisine yer verildi.

Royal Halı için önemli açıklama!

FETÖ soruşturmasında Yönetim Kurulu Başkanı Taner Nakiboğlu'nun gözaltına alındığı Royal Halı payları, 04 Ağustos 2016 tarihinde Yakın İzleme Pazarı'nda işlem görmeye başlayacak.

KAP'a yapılan açıklamada finansal kuruluşların bir kısmının alacaklarını tahsil etmek için şirket aleyhine haciz işlemi başlattığı ve bir alacaklı tarafından da, bazı makine ve ekipmanlar üzerine rehin konulduğu bilgisi yer alıyor.

Royal Halı’nın bağlı olduğu Naksan Holding’in sahipleri geçen hafta tutuklanmıştı.

Borsa İstanbul'dan konu ile ilgili KAP'a yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:

"Borsa Yönetim Kurulu 02/08/2016 tarihinde Payları Borsamızın Ana Pazarında işlem görmekte olan Royal Halı İplik Tekstil Mobilya San. ve Tic. A.Ş. (Şirket) ile ilgili olarak, 1. Borsamızın yazılı isteği üzerine Şirket tarafından 27/07/2016 tarihinde Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yapılan özel durum açıklamasında, vadesi geçmiş ticari, finansal, kamu ve personel borcu olduğunun, vadesi gelmediği halde geri çağrılan finansal borcunun bulunduğunun belirtilmesi, 2.Finansal kuruluşların bir kısmının alacaklarını tahsil etmek üzere Şirket aleyhine haciz işlemi başlatması, ihtarname göndermesi, kredilerin geri ödenmesini talep etmesi, ayrıca bir alacaklı tarafından bazı makine ve ekipmanlar üzerine rehin konulması ve bu hususlara ilişkin KAP'ta herhangi bir özel durum açıklaması yapılmamış olması nedenleriyle Kotasyon Yönergesi'nin 35 inci maddesinin 1 inci fıkrasının (d) bendinde yer alan, finansman sıkıntısına düştüğünü gösterir derecede vadesi geçmiş finansal, ticari, kamu ya da personel borcu olması veya faaliyetlerini etkileyecek derecede icra takibine ya da hacze maruz kalması,"hükmü ile Kotasyon Yönergesi'nin 23 üncü maddesinin 1 inci fıkrasının (a) bendinde yer alan, "ortaklığın kamuyu aydınlatma yükümlülüklerini yerine getirmediğinin tespit edilmesi" hükmü kapsamında Şirketin uyarılarak paylarının Yakın İzleme Pazarı'na alınmasına ve bu uyarının Yönergenin 32 inci maddesinin 1 inci fıkrasının (a) bendi kapsamında birinci uyarı olarak sayılmasına, pazar değişikliğine ilişkin Yönetim Kurulu kararının alınmasından itibaren izleyen iş günü seans sonuna kadar payların işlem sırasının kapalı kalmaya devam etmesine ve ikinci iş gününden itibaren payların Yakın İzleme Pazarı'nda işlem görmeye başlamasına karar vermiştir. Bu çerçevede Şirket paylarının işlem sırası 03/08/2016 tarihinde de kapalı kalacak ve 04/08/2016 tarihinde Yakın İzleme Pazarı'nda işlem görmeye başlayacaktır. "