Rus turist 800, Arap turist 4 bin dolar!

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) Osman Erol Saraydere, "Bir Rus tatil için ortalama 800 dolar harcarken bir Arap turisti 4 bin dolar harcıyor" dedi.

Rus turist 800, Arap turist 4 bin dolar!

Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkelerinden Antalya'ya gelen turist sayısının artırılması ve alternatif pazar yaratılması amacıyla düzenlenen "1. Uluslararası Ortadoğu ve Kuzey Afrika (MENA) Ülkeleri Antalya Zirvesi" kapsamında Türk ve Arap acente sahipleri ikili görüşmeler gerçekleştirdi.

Saraydere, AA muhabirine yaptığı açıklamada, zirvede 3 binin üzerinde görüşme gerçekleştirileceğini söyledi. Organizasyonda 40'ın üzerinde Türk Hava Yolu yetkilisi olduğunu ifade eden Saraydere, ikili görüşmeler sonunda anlaşmalar da imzalanacağını vurguladı.

Saraydere, "Antalya'da Araplara yönelik bu kadar büyük organizasyon yapılmamıştı. Arap turistler daha fazla harcama yapıyor. Büyükelçileri de burada ağırladık. Bir Rus tatil için ortalama 800 dolar harcarken bir Arap turisti 4 bin dolar harcıyor. Dört, beş Rus'un tatil için harcadığı ancak bir Arap'ın harcadığına tekabül ediyor. Sayı olarak Rus turist sayısını bulamasak da hacim olarak kesinlikle erişebiliriz" diye konuştu.