Rusya beyaz et ithalatı yasağını kaldırdı

Kuş gribi (Avian Influanze) vakası sonrası Rusya tarafından konulan ithalat yasağı 2 il hariç tüm noktalarda kaldırıldı.

Rusya beyaz et ithalatı yasağını kaldırdı

Türkiye'de görülen kuş gribi (Avian Influanze) vakası sonrası Rusya tarafından konulan ithalat yasağı karantina devam eden Balıkesir-Edincik ve Kastamonu- İkizciler dışında kalan tüm bölgeler için kaldırıldı.

Bu bölgeler dışındaki işletmelerden Rusya’ya ihraç edilen beyaz et ürünlerine yönelik sağlık sertifikaları da düzenlenmeye başladı.

BESD-BİR Başkanı Sait Koca, Rusya’nın ithalat yasağını kaldırmasının beyaz et sektörü adına sevindirici olduğunu belirterek; “Geçtiğimiz hafta Azerbaycan, ardından Gürcistan, bu hafta itibari ile de Rusya pazarının açılması sektöre nefes aldıracaktır. Irak’taki girişimlerden de umutluyuz. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Ekonomi Bakanlığı yetkilileri Irak makamları ile resmi görüşmeleri sürdürüyor. Sorunun kısa sürede çözüleceğine inanıyoruz. Ay sonu itibariyle kuş gribi tehdidi de mevsimsel olarak kalkmış olacak. Irak’tan da iyi haberleri gelince sektör olarak ülke ekonomisine katkımızı sürdürmeye devam edeceğiz.” diye konuştu.


Kaynak:Haber7