Rusya'dan yeni yasak kararı

Rusya Başbakan Yardımcısı, Türkiye'ye ithalat kısıtlaması hakkında açıklamada bulundu.

Rusya'dan yeni yasak kararı

Rusya Başbakan Birinci Yardımcısı Igor Shuvalov, "Türkiye'den tarım ürünleri, sebze ve meyve ithalatı yasaklanacak. Gıda ithalatı konusundaki sınırlamaların devreye girmesi enflasyon baskısını azaltmak için bir kaç hafta ertelenecek" diye konuştu.

ENDÜSTRİYEL ÜRÜNLERE KISITLAMA YOK

Shuvalov, endüstriyel ürünlerin ithalatına yönelik şimdilik bir kısıtlama olmadığı açıkladı.

TUR PAKET SATIŞLARI VE 'CHARTER' UÇUŞLARI YASAKLADILAR

Rusya Başbakan Yardımcısı Shuvalov, "Türkiye'nin ziyaret edilmesine yönelik tur satış aktivitesi hemen durdurulacak. Türkiye'de bulunan Rus vatandaşlarının geri dönüşleri için charter uçuşyarın gerektiğini biliyoruz. Ancak tüm charter uçuşlar yasaklandı" dedi.

Taşımacılığa da sınırılama geliyor

Rusya Başbakan Yardımcısı Arkady Dvorkovich da, 2016 yılında Türk taşımacılık şirketlerine sınırlamalar getireceklerini söyledi. Dvorkovich yaptığı açıklamada, "Türk karayoluyla taşımacılık şirketlerine sınırlamalar getireceğiz. Türk şirketleri hali hazırda 8000 taşılacılık izni almış durumdalar. Bunlar yıllık izinler. Bu izin sayısının gelecek yıldan geçerli olmak üzere dörtte bir oranında azaltılmasını önerdik" diye konuştu.

Medvedev: Daha ilk adım, genişletilibilir

Rusya Başbakanı Dmitry Medvedev, Rusya Bakanlar Kurulu’na Türk iş sektörüne kısıtlayıcı önlemlerin amacını anlatmaları talimatını verdi.

"Onlar Türkiye hükümetinin politikasının ‘rehineleri’ oldular" diyen Medvedev, "Türkiye garip bir tavır takınıyor. Yorumları gereksiz" dedi.

Türk inşaat şirketlerinin yeni sözleşmeler için izin alacağını açıklayan Medvedev, Türkiye'ye karşı uygulamaya konulacağı duyurulan tedbirlerin daha ilk adım olduğunu, gerektiği takdirde bu tedbirlerin genişletilebileceğini söyledi.

Medvedev ayrıca, alınan sınırlama kararlarının uygulanmasında pragramik olunmasını, kararların Ankara'nın en hassas olacağı, Rusya'nın ise en az zarar göreceği şekilde uygulanmasını istedi.

Medvedev, "Rusya Federasyonu'nun Türkiye'ye karşı aldığı tedbirler, Türkiye'nin agresif ve düşmanca eylemlerine gerekli bir yanıt" diye konuştu..