S&P Erdemir'i kredi notunu yükseltti

Uluslararası kredi derecelendirme kurumu Standard and Poors, Ereğli Demir Çelik'in (EREGL) kredi notunu BB eksi'den BB'ye çıkardı

S&P Erdemir'i kredi notunu yükseltti
S&P, Türkiye için bugün kırılganlık uyarısı yaparken, Ereğli Demir Çelik'in (EREGL) kredi notunu bir kademe yükseltti.

Erdemir Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Pandır, Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's'un (S&P), şirketin kredi notunu yükselttiğini belirtti.
Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's (S&P), Erdemir'in kredi notunu yükseltti. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Erdemir Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Pandır, "Türkiye'nin en büyük çelik üreticilerinden Erdemir'in 2015 yılında yüksek karlılık sergilediğini, likidite pozisyonunu geliştirdiğini ve iç piyasada güçlü rekabetçi pozisyonunu koruduğunu belirten S&P, şirketimizin kredi notunu BB-'den BB'ye çıkardı" dedi.

ERDEMİR YÖNETİM KURULU BAŞKANI ALİ PANDIR: ZORLU KOŞULLARDA BAŞARILI SONUÇ ALDIK
Pandır, Erdemir Grubu'nun elde ettiği bu sonucun, 'Dünya Klasında Şirket Olmak' 2020 vizyonuna doğru atılan emin adımların bir göstergesi olduğunu dile getirerek "Zorlu koşulların hakim olduğu ve Dünya'da bir çok çelik şirketinin büyük zararlar açıkladığı bir dönemde, kar eden çok az sayıdaki şirketten biri olmamız ve güçlü nakit pozisyonumuz ile ulaştığımız başarılı finansal sonuçların kredi notumuza da artış şeklinde yansımasından dolayı mutluyuz" dedi.