Samsung'dan 5.4 milyar dolar kâr!

Koreli dev, yüzde 30'luk düşüşe rağmen beklentileri aştı

Samsung'dan 5.4 milyar dolar kâr!

Samsung Electronics Co.’nun ilk çeyrek dönemdeki karı, hafıza kartı ve ekran talebinin artması ile analist beklentilerinin üzerinde geldi. Hafıza kartı ve ekran talebindeki artış akıllı telefonlardaki düşüşü telafi etti

Güney Kore merkezli şirketin Salı günü yaptığı açıklamaya göre faaliyet geliri Mart ayında sona eren üç aylık dönemde yüzde 31 gerileyerek 5.9 trilyon vona (5.4 milyar dolar) düştü. Bloomberg anketine katılan 36 analistin tahminlerinin medyanı 5.5 trilyon von seviyesindeydi. Şirketin hisse senetleri yükseli gösterdi.

Diğer üreticilere satılan parçalar, Samsung’un küresel akıllı telefon piyasasındaki düşüşü atlatmasına yardımcı oluyor. Apple Inc.’in yeni iPhone’u ve Xiaomi Corp. makul ücretli cihazları müşterileri kazanıyor. Karların üst üste 6 çeyrek dönemdir gerileme göstermesi ile birlikte şirket, alıcıların geri kazanılması adına Cuma günü sunulan yeni Galaxy S6 modellerine güveniyor.

Seul’da bulunan HMC Investment Securities Co. analistlerinden Greg Roh, “Mobil cihazlar ve sunucular için olan hafıza kartlarına yönelik güçlü talep, karın beklentilerden güçlü gelmesine katkı sağladı. Mobilde pazarlama harcamalarının sıkılaştırılması sonuçların yüksek gelmesinde ayrıca etkili oldu ve ikinci çeyrek sonuçları büyük ölçüde S6 akıllı telefonlarının desteği ile çok daha yüksek gelecek” dedi.

Satışlar, ilk çeyrekte yüzde 12 gerileyerek 47 trilyon vona indi. Şirketin hisseleri yüzde 0.7 yükselerek Seul saati ile 09:22’de 1,480.000 vona geldi. Hisse senedi bu yıl yüzde 12 yükseldi. Geçtiğimiz yıl yüzde 3.3 gerilemişti.