Samsung'tan, Galaxy Note 7'yi "Kullanmayın" uyarısı

Samsung, şarj edilirken ısınan pilleriyle yangın riski oluşturan Galaxy Note 7 adlı telefonu için dünya çapında ‘Kullanmayın’ uyarısı yaptı

Samsung'tan, Galaxy Note 7'yi "Kullanmayın" uyarısı

Dünyanın en büyük akıllı telefon üreticisi Samsung, pil sorunu nedeniyle Galaxy Note 7 için dünya çapında “Kullanmayın” uyarısı yaptı.

TÜRKİYE’DE DEĞİŞİM EKİMDE BAŞLIYOR

Şirket iki hafta önce satışa sunduğu Galaxy Note 7 kullananlardan cihazlarını kapatıp Samsung İletişim Hattı’nı arayarak değişim programına katılmalarını istedi. Yedek telefonu olmayan kullanıcılara geçici bir telefon temin edileceği kaydedildi.

Samsung Türkiye’nin resmi internet sitesinde, ülkede Galaxy Note 7’lerin yenileriyle değişiminin ekim ayı ortasından sonra yapılacağı öngörüldü.

Açıklamada Türkiye’de sorun yaşanmadığı belirtildi. Pil sorunu ile ilgili dünyada çoğunluğu ABD’de 35 adet vaka tespit edilmişti. ABD’de bir evin ve bir otomobilin şarj sırasında yandığı ileri sürülmüştü.

UÇUŞLARDA KAPATIN

Amerikan Havacılık Dairesi (FAA) yolculara Galaxy Note 7‘leri uçuşlara yanlarında getirmemelerini tavsiye etti. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü de attığı tweet ile Galaxy Note 7’lerin uçakta tamamen kapalı konumda tutulması, kesinlikle şarj edilmemesi ve uçak altı bagajına verilmemesi gerektiği uyarısında bulundu. Pek çok havayolu da Galaxy Note 7 ile uçağa binmeyi yasaklamıştı.

Kaynak:Habertürk